Kooktip! Zo kun je au bain-marie chocolade smelten

Ben jij ook zo dol op chocolade? Maak al je baksels dan nóg lekkerder door ze te versieren met gesmolten chocolade. Maar hoe doe je dat? In dit artikel leggen we je het stap voor stap uit!

Au bain-marie chocolade smelten
Misschien heb je wel eens geprobeerd om chocolade te smelten in de magnetron. Dat lijkt handig, maar daardoor kan het al snel verbranden of blijf je met klontjes achter. Niet lekker! Gelukkig is er een veel handigere manier, namelijk: chocolade au bain-marie smelten. Klinkt ingewikkeld, maar dat valt best mee. Het enige dat je nodig hebt?

- Een (steel)pannetje
- Water
- Een hittebestendige kom
- En natuurlijk… Chocolade!

Hoe werkt het?
Vul het pannetje met een klein laagje water. Zet je hittebestendige kom boven op de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Breng het water aan de kook en zorg dat het rond het kookpunt blijft. Breek de chocolade in stukken en leg dit in de kom. De stoom van het water zorgt voor de warmte, waardoor de chocolade smelt. Blijf dit door roeren tot je chocolade helemaal is gesmolten. 

Met de föhn
Mocht je geen fornuis, pannetje of water bij de hand hebben, dan kun je ook een föhn gebruiken. Breek je chocolade in stukken in een kom en zet de föhn erop. Blijf de chocolade roeren of de kom draaien, zodat de chocolade geleidelijk smelt.