Kooktip! Drip, drip, drip: zó versier je je baksels!

In de nieuwste aflevering van Crazy Kitchen namen Rik en Jesper het op tegen Teun en Rick en moesten ze een Drip taart nailen. Wil je dat ook proberen? We leggen je uit hoe het werkt! 

Een drip taart
Hoewel drip taarten er heel spectaculair uitzien, zijn ze heel eenvoudig om zelf te maken. Allereerst heb je natuurlijk een taart nodig. Eigenlijk kun je de drip techniek op elke taart toepassen, dus bak er vooral een die je zelf lekker vindt. Laat de taart goed afkoelen en smeer ‘m af met een laagje botercrème. Hierdoor blijft de drip een stuk beter zitten, dan wanneer de taart nog warm is en de botercrème nog zacht. 

Zelf drip maken 
Je kunt in de supermarkt kant-en-klare producten kopen om mee te ‘drippen’, maar je kunt dit ook zelf maken. Een van de meest voorkomende producten is ganache, dat is een mix van chocolade en (slag)room. Wil je je druppels een leuk kleurtje geven? Gebruik dan witte chocolade en voeg daar een (natuurlijke) kleurstof aan toe. 

Gebruik je pure chocolade? Houd dan de verhouding 1 deel chocolade op 1 deel slagroom aan. Bijvoorbeeld: bij 100 ml slagroom gebruik je 100 gram chocolade. Gebruik je witte chocolade? Dan heb je meer chocolade dan slagroom nodig. De verhouding is dan 1:2. Bijvoorbeeld: bij 100 ml slagroom gebruik je 200 gram witte chocolade. 

Drippen 
Heb je je drip af? Dan is het tijd voor het leukste deel: de taart versieren! Je kunt je ganache in een spuitzak of een flesje doen om mooie druppels te maken, maar met een lepeltje kan het ook. Breng de druppels voorzichtig langs de rand van de taart aan. Als je een taartplateau gebruikt kun je de taart voorzichtig ronddraaien, terwijl je de druppels langs de randen aan brengt. Breng als laatste een laagje van de drip over de hele bovenkant van de taart aan. 

Tip: Zet eerst een bekertje op z’n kop en oefen daar het drippen op, voordat je aan de taart begint. Zo kun je oefenen met de dikte en vloeibaarheid van de druppels.