Crazy Cook: zó maak je een broccoli borrelplank

Wil jij de BBP, oftewel de broccoli borrelplank, uit Crazy Kitchen zelf maken? Hieronder lees je hoe je dat doet! 

Broccoli borrelplank - bereidingstijd 30 minuten of minder.

Ingrediënten voor de broccoli pannenkoekjes (+/- 6 stuks):
- 1 stuk broccolistronk 
- 40 gram melk
- 25 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl knoflookpulp
- 1 of 2 stuks snoeptomaat
- Hummus om mee te beleggen

Voor de broccoli ‘’nugget’’:
- 1 stuk broccoli (zonder de stronk)
- Zonnebloemolie (om mee te frituren in een pan) 
- 200 gram kikkererwtenmeel
- 150 tot 200 ml bruisend water
- 1 tl. zwarte peper poeder
- 1tl. paprikapoeder
- 1tl. korianderzaadpoeder
- 1 tl. komijnpoeder

Voor de saus:
- 30 gram sojasaus
- 30 gram sushi azijn
- 30 gram water
- 50 gram tahin
 

Bereidingswijze:

  1. 1. Voor de pannenkoekjes snijd je de roosjes van de broccoli los en gebruik je alleen de stronk. Schil de buitenkant lichtjes en rasp vervolgens de broccolistronk over de fijne kant van de blokrasp.
  1. 2. Doe de geraspte stronk, bakpoeder, melk, bloem en knoflookpulp samen in een kom en roer dit goed door met een vork tot een heel dik beslag. Breng op smaak met zout/peper.
  2. 3. Snijd de snoeptomaatjes door de helft en bewaar voor het af garneren.
  3. 4. Verhit een bakpan op laag vuur met een drupje olie.
  4. 5. Schep met een lepel kleine ronde pannenkoekjes van het beslag in de pan, laat dit rustig bakken en garen.
  5. 6. Draai de pannenkoekjes om als ze aan de onderkant goudbruin zijn.
  6. 7. Wanneer ze aan beide kanten gebakken en gaar zijn kan je ze laten uitlekken op een keukenpapiertje.
  7. 8. Schep voor het serveren met een klein lepeltje een beetje hummus op elk pannenkoekje en leg hier vervolgens de halve tomaat bovenop. Versier het eventueel met iets groens naar keuze.
  8. 9. Voor de nuggets verhit je alvast ongeveer 700 ml zonnebloemolie in een ruime pan of stel je je frituurpan in op 180 graden.
  9. 10. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes hier kort in (ongeveer 2 tot 3 minuten).
  10. 11. Giet de roosjes vervolgens af in een vergiet en laat ze uitstomen.
  11. 12. Meng daarna het bruiswater, kikkererwtenmeel en de specerijen samen in een kom tot een dik beslag. Breng het op smaak met een snufje zout.
  12. 13. Als de olie op temperatuur is dan haal je de roosjes broccoli één voor één door het beslag zodat het beslag het hele roosje bedekt en die laat je langzaam zakken in de olie. Pas op voor je vingers, vraag je ouders of verzorgers of ze je hierbij kunnen helpen!
  13. 14. Als de "nuggets" goudbruin zijn dan haal je ze uit de frituur en laat je ze uitlekken op een keukenpapiertje. Als je het in een pan doet in plaats van in een frituurpan dan gebruik je een draadspaan om de nuggets eruit te vissen.
  14. 15. Meng voor de saus de tahini, sojasaus, sushi azijn en water samen tot een lopend sausje.
  15. 16. Maak een gezellige borrelplank! Eetsmakelijk!