Crazy Cook: zó maak je Pasta Bolo Bolo

Wil jij de Pasta Bolo Bolo uit Crazy Kitchen zelf maken? Hieronder lees je hoe je dat doet! 

Spaghetti met tomatensaus en havermout ‘’gehaktballen’’ - bereidingstijd 45 minuten (+ 24 uur van tevoren havermout garen).

Ingrediënten voor 2 personen: 

Voor de spaghetti en tomatensaus: 
- 300 gram spaghetti
- 400 gram tomatenblokjes
- 50 gram tomatenpuree
- 1 stuk ui
- 2 stuk knoflooktenen
- 1 tl. gerookte paprikapoeder
- 1 tl. korianderzaadpoeder
- 1 tl. natuurazijn

 Voor de havermout gehaktballen: 
- 250 gram water
- 70 gram havermoutvlokken
- 40 gram havermeel
- 15 gram sojasaus
- 1 tl. gerookte paprika poeder
- ⅕ tl. korianderzaadpoeder
- Snufje nootmuskaat
- Snufje zwarte peper poeder

Bereidingswijze:
1. Breng het water samen met de havermout aan de kook. Laat dit 5 minuten doorkoken en voeg de havermeel toe. Gaar dit nog 3 tot 6 minuten terwijl je regelmatig roert, doe dit totdat het goed gaar is!

  1. 2. Schep de havermout over in een kom of schaal en laat dit een avond van tevoren al koelen en opstijven in de koelkast.
  2. 3. Breng een pan water aan de kook met een eetlepel zout. Kook de spaghetti gaar in ongeveer 8 tot 12 minuten.
  3. 4. In de tussentijd pel je de ui en knoflook en snij je deze fijn.
  4. 5. Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de ui en knoflook hierin aan.
  5. 6. Voeg de paprika en korianderzaadpoeder toe aan de pan en roer goed.
  6. 7. Voeg de tomatenpuree toe en roer nogmaals goed. Laat de tomatenpuree vervolgens een beetje bakken op laag vuur.
  7. 8. Voeg de tomatenblokjes en de natuurazijn toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
  8. 9. Maak de saus fijn met behulp van een blender of staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  9. 10. Giet de spaghetti af in een vergiet en meng dit met de saus.
  10. 11. Meng voor de havermout balletjes de sojasaus met al de specerijen en kneed dit door het havermout mengsel heen tot het gelijk verdeeld is.
  11. 12. Vorm met je handen mooie ronde balletjes en bak ze in een bakpan met een scheutje olie tot ze goudbruin zijn. 
  12. 13. Serveer de spaghetti met de gehaktballen er bovenop. Extra lekker: schep nog een beetje saus over de haverballen. Eetsmakelijk!