
Crazy Cook: zó maak je Pasta Bolo Bolo
Spaghetti met tomatensaus en havermout ‘’gehaktballen’’ - bereidingstijd 45 minuten (+ 24 uur van tevoren havermout garen).
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de spaghetti en tomatensaus:
- 300 gram spaghetti
- 400 gram tomatenblokjes
- 50 gram tomatenpuree
- 1 stuk ui
- 2 stuk knoflooktenen
- 1 tl. gerookte paprikapoeder
- 1 tl. korianderzaadpoeder
- 1 tl. natuurazijn
Voor de havermout gehaktballen:
- 250 gram water
- 70 gram havermoutvlokken
- 40 gram havermeel
- 15 gram sojasaus
- 1 tl. gerookte paprika poeder
- ⅕ tl. korianderzaadpoeder
- Snufje nootmuskaat
- Snufje zwarte peper poeder
Bereidingswijze:
1. Breng het water samen met de havermout aan de kook. Laat dit 5 minuten doorkoken en voeg de havermeel toe. Gaar dit nog 3 tot 6 minuten terwijl je regelmatig roert, doe dit totdat het goed gaar is!
- 2. Schep de havermout over in een kom of schaal en laat dit een avond van tevoren al koelen en opstijven in de koelkast.
- 3. Breng een pan water aan de kook met een eetlepel zout. Kook de spaghetti gaar in ongeveer 8 tot 12 minuten.
- 4. In de tussentijd pel je de ui en knoflook en snij je deze fijn.
- 5. Verhit een bakpan met een scheutje olie en bak de ui en knoflook hierin aan.
- 6. Voeg de paprika en korianderzaadpoeder toe aan de pan en roer goed.
- 7. Voeg de tomatenpuree toe en roer nogmaals goed. Laat de tomatenpuree vervolgens een beetje bakken op laag vuur.
- 8. Voeg de tomatenblokjes en de natuurazijn toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
- 9. Maak de saus fijn met behulp van een blender of staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
- 10. Giet de spaghetti af in een vergiet en meng dit met de saus.
- 11. Meng voor de havermout balletjes de sojasaus met al de specerijen en kneed dit door het havermout mengsel heen tot het gelijk verdeeld is.
- 12. Vorm met je handen mooie ronde balletjes en bak ze in een bakpan met een scheutje olie tot ze goudbruin zijn.
- 13. Serveer de spaghetti met de gehaktballen er bovenop. Extra lekker: schep nog een beetje saus over de haverballen. Eetsmakelijk!