Crazy Cook: zó maak je hupsaté

Wil je de hupsaté uit Crazy Kitchen zelf maken? Hieronder lees je hoe je dat doet!  

Tofu saté met noedelsalade en pindasaus - (bereidingstijd 30 minuten)

Ingrediënten 

Voor de pindasaus:
- 100 gram kokosmelk
- 30 gram sojasaus
- 30 gram ketjap
- 30 gram sushi azijn
- 80 gram ongezouten pinda

Voor de saté (6 stukjes): 
- 330 gram tofu
- 20 gram ketjap
- 30 gram Sojasaus
- 20 gram knoflookpulp
- 10 gram gember siroop
- 15 gram agave 
- 1theelepel gerookte paprikapoeder
- 1theelepel korianderzaad (gemalen)

Voor de noedelsalade: 
-
250 gram volkoren noodles
- 50 gram bosui
- 3 stuks limoensap
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks ui
- 2 stuks knoflooktenen
- 2 el. rijstazijn
- 1 el. sriracha saus
- 1 el. agave siroop
- 1 el. gember siroop
- 1 el. sojasaus

 
Bereidingswijze:

  1. 1. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook.
  2. 2. Kook vervolgens de noedels in het water gaar en giet ze af. Spoel de noedels koud na. 
  3. 3. Meng de Sriracha saus, rijstazijn, limoensap, agave siroop en sojasaus samen tot een soort dressing en meng dit met de noedles in een kom.
  4. 4. Snijd de bosui fijn en bewaar een beetje voor het af garneren. Voeg de rest van de bosui, de knoflook, rode peper en ui toe aan de noedels en meng dit goed door elkaar.
  5. 5. Voor de pindasaus pak je een mengkom en daar meng je alle ingrediënten voor de pindasaus in behalve de pinda's.
  6. 6. De pinda's hak je vervolgens grof en meng je met de saus. Hoe fijner je ze hakt, hoe meer vocht ze opnemen en hoe dikker je saus dus wordt.
  7. 7. Snijd de tofu in gelijkmatige, kleine blokjes. 
  8. 8. Doe een klein beetje bloem in een kom of een schaal en rol de tofu hier doorheen, zodat elke kant licht bedekt is.
  9. 9. Bak de tofu krokant in een bakpan met een laagje olie.
  10. 10. Meng ondertussen de rest van de ingrediënten voor de tofu samen zodat je als het ware een marinade hebt.
  11. 11. Als de tofu aan elke kant krokant gebakken is, dan giet je de marinade in de pan en beweeg je de tofu snel heen en weer in een cirkelende beweging. Pas op voor het spetteren of morsen op je handen!
  12. 12. Als de tofu aan alle kanten bedekt is, kan je ze met behulp van een vork aan de satéprikkers rijgen.
  13. 13. Tijd om het bord op te maken: serveer de noedelsalade onderop, dan de saté en bedek de saté vervolgens met de pindasaus. Sprenkel er nog een beetje bosui over en je gerecht is klaar. Eetsmakelijk!