Zó maak je Romy’s Super Springrolls

Wil jij de super springrolls van Romy zelf maken? Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet! 

Ingrediënten voor de springrolls: 

  • - Springrolls bladen (1 pak) 
  • - 400 gram (verse) spinazie
  • - 1 komkommer
  • - 1 (Geraspte) wortel
  • - 200 gram edamame boontjes
  • - 1 rode paprika
  • - 1 mango
  • - 1 avocado
  • - Handje peterselie
  • - Handje bieslook
  • - Bakje gebakken uitjes 
  • - Bakje sesamzaadjes

Crazy Ingrediënt:

  •  - Bakje zeewier 

Ingrediënten voor de pindasaus:

  • - 100% pindakaas
  • - Chilisaus 
  • - Sojasaus 
  • - Water

Recept voor de springrolls:

  1. 1. Snijd de komkommer, paprika, avocado en mango in dunne reepjes en rasp de wortel. 
  2. 2. Snijd de peterselie en bieslook fijn. 
  3. 3. Leg al je ingrediënten klaar, zodat je de springrolls makkelijk kunt vullen. 
  4. 4. Vul een kom met water. Zorg dat de kom groot genoeg is voor de springroll vellen. 
  5. 5. Pak een springroll vel, doop ‘m even kort onder water en leg ‘m op je bord. Zorg dat er een randje van het springroll vel over het bord heen valt, zodat je ‘m straks makkelijker dicht kunt rollen. 
  6. 6. Vul de springroll met een handje spinazie, een beetje komkommer, paprika, avocado, mango, wortel, edamame boontjes, peterselie en bieslook. Wil je het net zo crazy maken als Romy en Geneal? Voeg dan ook een beetje zeewier toe. 
  7. 7. Als je je springroll gevuld hebt, is het tijd om ‘m te rollen. Pak het uiteinde dat over je bord heen valt en vouw die over de vulling heen. Rol ‘m steeds een stukje verder door, totdat ‘ie helemaal dicht is. Tip: Als de rijstvellen aan het bord (of je snijplank of het werkblad) blijven plakken, leg ze dan op een schone, vochtige theedoek en werk snel.

 
Recept voor de pindasaus: 

  1. 1. Pak een kom of schaal. Voeg hier een paar eetlepels pindakaas aan toe. 
  2. 2. Voeg hier vervolgens een flinke klodder chilisaus en een beetje sojasaus aan toe. Roer alles goed door elkaar.
  3. 3. Voeg vervolgens een scheutje water toe om de saus dunner te maken, blijf water toevoegen totdat je saus de gewenste dikte heeft. Het mag best een dik sausje blijven. 
  4. 4. Voeg naar smaak nog een beetje extra chili- en/of sojasaus toe. 

 

Afmaken! 

  1. 1. Zijn je springrolls gerold? Breng dan met een theelepeltje op de bovenkant over de hele lengte een laagje van de pindasaus aan. 
  2. 2. Bestrooi dit met een paar gebakken uitjes en sesamzaadjes en je super springrolls zijn af! Eetsmakelijk!