Zó maak je de Twin Scones van Quinn & Aaron

Wil jij de Twin Scones van Quinn & Aaron zelf maken? Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet!

Ingrediënten voor de scones

  • - 40 gram ongezouten roomboter
  • - 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • - 30 gram fijne kristalsuiker
  • - Snufje zout
  • - 110 ml melk (+ extra melk voor het bestrijken)

Crazy ingrediënt:

  • - Knettersuiker  

Recept voor de scones:

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte).
  2. 2. Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig. 
  3. 3. Voeg de suiker en zout toe en kneed dit goed door het mengsel heen.  
  4. 4. Voeg als laatst de melk toe en roer dit met een vork of lepel door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de handen kneed je het verder tot een soepel en zacht deeg.
  5. 5. Rol of druk het deeg uit tot een dikte van 3 centimeter. Met een glas steek je de scones uit. Kneed het overige deeg weer tot een bal, maak er een plak uit en steek weer zoveel mogelijk scones uit. Ga zo door tot het deeg op is.
  6. 6. Leg de scones op een bakplaat met een vel bakpapier. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
  7. 7. Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).

 

Ingrediënten voor de toppings:

Clotted Cream:
- 75 gram crème fraîche
- 60 gram mascarpone

Klop de creme fraiche en de mascarpone rustig door elkaar met een spatel tot het een mengsel wordt. Belangrijk: doe dit niet te stevig, dan wordt de clotted cream te dun. In de koelkast is het zo’n 3 dagen houdbaar. Bewaar het in een afgesloten bakje.

Jam:

  • - Verse aardbeien 

Wil je net als Quinn en Aaron super snelle jam bij je scones maken? Dat is heel simpel. Plet dan een paar verse aardbeien in een bakje en je bent klaar. 

Versieren maar!
Zijn je twin scones af? Snijd ze dan een stukje open en smeer een beetje clotted cream en jam tussen de scones. Wil je het net zo crazy maken als Quinn, Aaron en Geneal? Voeg hier dan op het laatste moment nog een beetje knettersuiker aan toe.