Zó maak je het Lekkerste Toetje van de Wereld van Nienke

Wil jij Het Lekkerste Toetje van de Wereld van Nienke zelf maken? Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet!   

Ingrediënten (voor 6-8 personen):

  • - 12 Luikse wafels (van die harde suikerwafels)
  • - 300 gram verse frambozen
  • - 200 gram witte chocolade
  • - 3 eieren
  • - 60 gram fijne kristalsuiker
  • - 1 eetlepel bloem
  • - 1 theelepel citroenrasp
  • - 1 theelepel vanille extract
  • - 500 milliliter slagroom
  • - Optioneel: poedersuiker, vanille ijs

Crazy ingrediënt:

  • - Eetbare bloemen 

Recept:

  1. 1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. 2. Vet een ovenschaal in.
  3. 3. Snijd de wafels in blokjes van ongeveer 2 centimeter. 
  4. 4. Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
  5. 5. Doe de helft van de wafels in de ovenschaal.
  6. 6. Verdeel de helft van de frambozen over de wafels.
  7. 7. Verdeel daarover de helft van de witte chocola.
  8. 8. Herhaal deze stappen nog eens, dus een laagje wafels, daarna een laagje frambozen en daarna een laag witte chocolade. 
  9. 9. Klop in een kom de drie eieren los met suiker, bloem, citroenrasp, vanille en slagroom. Schenk het mengsel vervolgens uit over de schaal. 
  10. 10. Zet de ovenschaal 10 minuten in de koelkast om te rusten. 
  11. 11. Zet de ovenschaal daarna in de oven en bak het toetje voor 35 minuten op 170 graden tot ‘ie goudbruin is. 

 

Versieren:
Is Het Lekkerste Toetje van de Wereld klaar? Dan is het alleen nog tijd om ‘m te versieren. Je kunt ‘m net als Nienke en Geneal bestrooien met poedersuiker, serveren met een bolletje vanille ijs of zelfs eetbare bloemen toevoegen, maar wees vooral lekker creatief!