Zó maak je gepofte zoete aardappels Tex Mex Style van Fenna

Wil jij de gepofte zoete aardappels Tex Mex Style van Fenna zelf maken? Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet!

Ingrediënten:  
- 6 zoete aardappelen 

Vulling:

  • - 400 gram kidneybonen (1 blik)
  • - 340 gram mais (1 blik) 
  • - 1 ui
  • - 1 teen knoflook 
  • - Tex mex kruiden zakje
  • - Gerookte paprika poeder
  • - (Verse) Surinaamse sambal 
  • - Aromat (groente)

Guacamole:

  • - 1 tomaat 
  • - 2 rijpe avocado’s
  • - 1 verse chilipeper 
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 1 halve citroen
  • - 1 ui


Spicy yoghurtsaus:

  • - 200 gram kokosyoghurt 
  • - 1 bosje verse peterselie 
  • - Peper 
  • - Zout
  • - 1 teen knoflook


Crazy ingrediënt: 

  • - Cactus (1 potje) 

Recept voor de zoete aardappels en de vulling:

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. 2. Was de zoete aardappels en prik er met een vork gaatjes in. Leg ze daarna elk op een stuk aluminiumfolie, besprenkel ze met olijfolie, peper en zout en wikkel ze daarna dicht. Zet ze voor 30 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven. 
  3. 3. Ondertussen kun je de vulling maken. Snipper een ui en hak een teentje knoflook fijn. Giet de kidneybonen af in een vergiet en spoel ze goed na onder de kraan. 
  4. 4. Fruit de ui en de knoflook. Als de ui glazig is, kunnen de kidneybonen en maïs erbij.
  5. 5. Voeg vervolgens het zakje Tex Mex kruiden, twee theelepels van de gerookte paprikapoeder, twee theelepels van de Aromat en een theelepel sambal toe. Roer alles goed door elkaar en voeg een scheutje water toe, zodat het een saus wordt. 
  6. 6. Laat dit op een laag vuurtje door pruttelen. Ondertussen kun je de guacamole en spicy crème fraiche maken. 

 

Recept voor de guacamole: 

  1. 1. Snipper een ui, twee teentjes knoflook en een verse chilipeper. Tip: Houd je niet van pittig eten? Verwijder dan eerst de zaadlijsten uit de chilipeper, die zorgen namelijk voor de pit. 
  2. 2. Snijd de tomaat en de twee rijpe avocado’s in kleine blokjes. 
  3. 3. Prak de tomaat, avocado’s, ui, knoflook en de chilipeper met een vork in een schaal door elkaar tot het een gladder mengsel is. 
  4. 4. Voeg het sap van een halve citroen aan de guacamole toe. 
  5. 5. Als je alles door elkaar hebt geprakt, is je guacamole af. 

 

Recept voor de spicy yoghurtsaus:

  1. 1. Schep de kokosyoghurt in een schaaltje 
  2. 2. Pers een teentje knoflook en meng dit door de yoghurt. 
  3. 3. Voeg naar smaak peper en zout toe. 
  4. 4. Snijd een paar plukjes van de peterselie fijn en meng dit ook door je saus. Tip van Fenna: Je kunt de plukjes peterselie ook in een schaaltje doen en ze vervolgens met een schaar fijn knippen, in plaats van ze te snijden. 

 

Gerecht afmaken:

  1. 1. Wil je weten of je zoete aardappelen goed zijn gepoft? Prik er dan eerst een vork in. Kom je er makkelijk doorheen en voelt de aardappel zacht? Dan is ‘ie goed gepoft. 
  2. 2. Snijd de gepofte zoete aardappel aan de bovenkant over de lengte een stuk in, maar niet helemaal door de midden. 
  3. 3. Schep de Tex Mex vulling in de zoete aardappel. 
  4. 4. Voeg boven op de vulling een schepje guacamole toe. 
  5. 5. Schep een beetje van de spicy yoghurtsaus op je bord. 
  6. 6. Tada! Je gepofte zoete aardappels Tex Mex Style zijn nu af! Maar wil je het net zo crazy maken als Fenna en Geneal? Voeg dan als extra spicy topping boven op de guacamole nog een paar stukjes cactus toe.