Zó maak je Julia’s Lievelingspasta

Wil jij Julia’s Lievelingspasta van Sean en Julia zelf maken? Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet!

Ingrediënten:

  • - 100 gram kappertjes (1 potje)
  • - 240 gram zwarte olijven zonder pit (1 potje)
  • - 1 blikje ansjovis
  • - 1 chilipeper 
  • - 2 tenen knoflook
  • - 1 rode ui
  • - 400 gram gepelde tomaten (1 blik) 
  • - 1 bakje pijnboompitten 
  • - 1 bakje cherrytomaatjes 
  • - 1 pak (zwarte) spaghetti 
  • - 1 zak rucola 
  • - 100 gram geraspte kaas  
  •  

Crazy ingrediënt:

  • - 1 pak kletskoppen
  •  

Recept:

  1. 1. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes. Tip: Houd je niet van pittig eten? Verwijder dan de zaadjes uit de peper en gooi ze weg. Die zorgen namelijk voor de pit. Snijd de cherrytomaatjes door de helft. 
  2. 2. Zet een pan met water met een beetje zout op het vuur voor de spaghetti. 
  3. 3. Verhit ondertussen een diepe hapjespan. Giet de olie uit je blikje ansjovis in de pan. Wacht even tot de olie heet is en bak hierin vervolgens de ansjovis totdat deze een beetje uit elkaar begint te vallen. 
  4. 4. Voeg de ui, knoflook en chilipeper aan de pan toe en bak dit een paar minuutjes mee. 
  5. 5. Voeg vervolgens de zwarte olijven en kappertjes toe. Bak dit even mee en voeg daarna de gepelde tomaten toe aan de pan. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe. Laat de saus op middelhoog vuur pruttelen en roer ‘m af en toe goed door. 
  6. 6. Kookt het water voor je spaghetti ondertussen al? Dan mag ‘ie erin. Houd de kooktijd van de verpakking aan. 
  7. 7. Rooster vervolgens in een klein pannetje op laag vuur kort de pijnboompitten. Let goed op, want ze kunnen snel verbranden. Blijf de pijnboompitten goed bewegen tot ze licht beginnen te kleuren. Zet het vuur uit, de pijnboompitten zijn klaar. 
  8. 8. Is de spaghetti klaar? Voeg dan voor het afgieten nog een beetje van het pastawater toe aan je saus. Giet de spaghetti daarna af en voeg dit aan je pan met saus toe.
  9. 9. Schep de spaghetti op de borden. Bestrooi het gerecht met een beetje rucola, de pijnboompitten, geraspte kaas en als je het net zo crazy wil maken als Julia, Sean en Geneal voeg je als laatst nog een beetje verkruimelde kletskop aan de spaghetti toe voor een knapperig effect. Eet smakelijk!