Winnaar van de Week Opdracht 7: Zó maak je chocolade drollen

Getver, wat lekker! Wil jij weten hoe jij deze overheerlijke chocolade drollen maakt en daarmee kans maken op het Crazy Kitchen schort? In de onderstaande video laat Rosah stap voor stap zien hoe je dat doet. 

Vergeet niet om HIER een foto van jouw baksels in te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week en krijg je het te gekke Crazy Kitchen schort opgestuurd!

Ging de video je iets te snel? Lees hieronder alle stappen nog eens rustig terug. 

Benodigdheden:  
- Snoepoogjes 
- Spuitzak
- 200 gram (pure) chocolade
- 250 gram opgeklopte slagroom
- 0,5 theelepel vanillesuiker
- Cacaopoeder 

Stap 1 
Smelt de chocolade. Dit kun je au-bain marie doen, door de chocolade in stukjes in een hittebestendige kom te leggen en de kom op een pan met lichtkokend water te zetten. Blijf de chocolade goed roeren en laat dit langzaam smelten. Je kunt de chocolade ook in een paar minuutjes in de magnetron smelten in een hittebestendig bakje. 

Stap 2 
Laat de gesmolten chocolade maximaal een minuutje afkoelen. Meng ondertussen in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker. Als de chocolade ietsjes is afgekoeld, kun je dit aan de kom met slagroom toevoegen. Roer dit voorzichtig door elkaar, tot het een bruin geheel is. 

Stap 3
Is het mengsel klaar? Giet dit dan in een spuitzak. Knip de onderkant van de spuitzak los. Nu is het tijd om de drollen te draaien! 

Stap 4 
Zijn je drollen goed gelukt? Bestrooi ze dan nog met een beetje cacaopoeder en plak de snoepoogjes erop. 

Eindresultaat
Zó, je chocolade drollen zijn af! Vergeet niet om een foto van het resultaat via dit formulier op te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week! Succes en veel smulplezier!