Winnaar van de Week Opdracht 6: Zó maak je slakkenwraps

Wil jij leren hoe je zelf deze leuke slakkenwraps maakt? In de onderstaande video laat Rosah stap voor stap zien hoe je dat doet. 

Vergeet niet om HIER een foto van jouw creaties in te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week en krijg je het te gekke Crazy Kitchen schort!

Ging de video je iets te snel? Lees hieronder alle stappen nog eens rustig terug. 

Benodigdheden: 
- Snackkomkommers
- Bruin brood
- Roomkaas
- Bieslook
- Snijplank
- Een mes
- Deegroller
- Bord
- Kleine satéprikkers

Stap 1
Een slak is natuurlijk geen slak zonder het slakkenhuisje, dus daar beginnen we mee. Die maak je van bruin brood, roomkaas en bieslook. Snijd de korstjes van vier lange sneden brood en rol de plakken met een deegroller plat. Leg twee sneden brood onder elkaar, zodat het een lange reep wordt.

Stap 2 
Meng een beetje roomkaas met een paar plukjes fijngesneden bieslook in een bakje. Smeer dit op het brood. 

Stap 3
Rollen maar! Rol het brood strak op tot je een mooi slakkenhuisje hebt. Herhaal deze stap nog een keer (of nog vaker als je nog meer slakkenwraps wil maken) 

Stap 4
Nu is het tijd voor het lichaampje van de slak. Snijd een snackkomkommer doormidden. Maak van het overgebleven stukje twee voelsprietjes, door er twee kleine reepjes van te snijden. Snijd de komkommer aan een kant een klein stukje in, zodat je de voelsprietjes in de komkommer kunt drukken. 

Stap 5
Leg de komkommer-lichaampjes van de slakjes alvast op een bord. 

Stap 6
Zet het huisje op het slakje en steek er een satéprikker in om te zorgen dat ze goed blijven zitten. 

Eindresultaat
Zo! De slakkenwraps zijn af. Vergeet niet om een foto van het resultaat via dit formulier op te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week! Succes en veel smulplezier!