Winnaar van de Week Opdracht 2: Zó maak je regenboogdonuts

Wil jij zelf regenboogdonuts maken en daarmee kans maken op een Crazy Kitchen schort? In de onderstaande video laat Rosah stap voor stap zien hoe je dat doet. 

Heb jij de regenboogdonuts van Rosah nagemaakt en wil je kans maken op een te gek Crazy Kitchen schort? Upload jouw baksel dan HIER

Ging de video je iets te snel? Lees hieronder alle stappen nog eens rustig terug. 

Benodigdheden: 
- Donuts (3 stuks)
- Poedersuiker
- Eiwit
- Kleurrijke decoratie
- Blauwe fondant
- Grote schaal
- Pannetje 
- Spuitzak

Stap 1
Smelt de blauwe fondant op een laag vuurtje tot het goed vloeibaar is. Dompel hier voorzichtig de donuts in. Pas op, de fondant is warm, vraag je ouders of verzorgers of ze je hierbij kunnen helpen. Leg de donuts daarna op een bordje. 

Stap 2
Tijd om te versieren! Bestrooi de helft van de blauwe donuts met kleurrijke bakdecoraties. Zorg dat je dit doet voordat de blauwe fondant opdroogt, anders plakt de versiering niet goed. 

Stap 3
Klop een beetje poedersuiker en eiwit met een mixer tot het stijf is. Dit worden de wolkjes van de regenboog donuts. Schep dit in een spuitzak en spuit hiermee twee wolkjes op de donuts. Herhaal dit bij je andere donuts. 

Eindresultaat
Nu zijn je regenboogdonuts af! Vergeet niet om een foto van het resultaat via dit formulier op te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week! Succes en veel smulplezier!