Winnaar van de Week Opdracht 1: Zó maak je emoji cupcakes

Wil jij zelf emoji cupcakes maken en daarmee kans maken op een Crazy Kitchen schort? In de onderstaande video laat Rosah stap voor stap zien hoe je dat doet. 

Vergeet niet om HIER een foto van jouw baksels in te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week!

Ging de video je iets te snel? Lees hieronder alle stappen nog eens rustig terug. 

Benodigdheden: 

- Cupcakes (3x) 
- Fondant in de kleuren geel, rood, zwart, wit en blauw 
- Een mesje 
- Een deegroller
- Een deksel of glas
- Poedersuiker of bloem voor op je werkblad

Rosah maakt de emoji die huilt van het lachen, de emoji met de knipoog en de emoji met hartjesogen, maar je kunt natuurlijk ook andere emoji's maken. Wees creatief!  

Stap 1 
Bestrooi je werkblad met een beetje bloem of poedersuiker, dat zorgt ervoor dat de fondant niet blijft plakken. Klaar? Dan is het tijd om de gele fondant mooi dun uit te rollen met een deegroller. Steek daarna met de deksel van een potje of een glas rondjes uit het gele fondant die groot genoeg zijn om de cupcake te bedekken. Leg vervolgens de gele rondjes op je cupcakes. 

Stap 2 
Zijn je cupcakes bedekt met de gele fondant? Dan is het tijd om de versiering te maken. Breng opnieuw een laagje bloem of poedersuiker aan over je werkblad. Rol daarna de zwarte fondant uit en snijd hier drie keer een dun half cirkeltje uit. Dit worden de mondjes van de emoji’s. Snijd een dun gebogen lijntje uit voor het dichtgeknepen oogje van de knipoog emoji en een klein rondje voor het open oog. Maak als laatst twee gebogen lijntjes als oogjes voor de emoji die huilt van het lachen.

Stap 3
Rol de rode fondant uit en snijd hier twee hartjes vormpjes uit en een tong voor de knipoog emoji. 

Stap 4
Rol de blauwe fondant uit en snijd hier twee druppel vormpjes uit, dat zijn de tranen voor de emoji die huilt van het lachen. 

Stap 5
Rol de witte fondant uit en snijd hier een iets groter rondje uit dan je met het zwarte fondant hebt gedaan voor het open oog van de knipoog emoji. Snijd een dun boogje uit die de tanden vormen voor de emoji die huilt van het lachen. 

Eindresultaat 
Leg alle vormpjes op de juiste plekken op de cupcakes en dan zijn je emoji cupcakes af! Vergeet niet om een foto van het resultaat via dit formulier op te sturen en wie weet word jij wel de winnaar van de week! Succes en veel smulplezier!