
Hartjes jam puzzelkoekjes
Dit heb je nodig
(Ongeveer 25 koekjes)
• 350 gram bloem
• 250 gram roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur)
• 200 gram suiker
• 1 ei (middelgroot)
• 2 theelepels bakpoeder
• 2 theelepels vanille-extract
• 1 theelepel citroenrasp
• Snufje zout
• 200 gram jam (bijv. aardbeienjam)
Zo maak je de hartjes jam puzzelkoekjes
• Zet de oven aan op 175 graden (boven- en onderwarmte.
• Bedek een bakplaat met bakpapier.
• Klop de zachte boter en de suiker in ongeveer 5 minuten luchtig.
• Voeg het ei toe, samen met het vanille-extract en de citroenrasp. Meng het goed door elkaar.
• Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout door het botermengsel.
• Zorg dat je een mooi, samenhangend deeg krijgt.
• Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
• Bestuif je werkblad licht met bloem.
• Rol het deeg uit tot een dunne lap (niet te dik).
• Steek met een ronde uitsteekvorm koekjes uit. Bij de helft van de koekjes steek je in het midden een hartje (of een ander vormpje) uit.
• Leg de koekjes zonder hartje op de bakplaat.
• Smeer een dun laagje jam op elk koekje.
• Leg de koekjes met hartje erop, druk lichtjes aan. Je kunt extra jam toevoegen in het hartje als je wil.
• Bak de koekjes in ongeveer 12–14 minuten licht goudbruin.
• Laat de koekjes goed afkoelen.
• Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Je eigen jam maken? Dat doe je zo!