Ben ik lesbisch?

Verliefd worden op een meisje terwijl je zelf ook een meisje bent. Ben je dan lesbisch? Heb jij je altijd al afgevraagd hoe dit kan? Lees dan gauw verder!

Verliefd worden op een meisje terwijl je zelf ook een meisje bent. Ben je dan lesbisch? Val jij zelf op meisjes? Of ken je mensen in je omgeving die lesbisch zijn? En vraag je je altijd af hoe dit kan? Lees dan snel verder! 

Wat is homoseksualiteit?

Vaak kom je in je puberteit achter jouw seksuele voorkeur. Je merkt dan of je hetero-, homo- of biseksueel bent. Homoseksuele meisjes en vrouwen worden lesbisch of lesbiennes genoemd. De één komt hier heel snel achter, in de puberteit dus, de ander weet dit pas op oudere leeftijd.

Wanneer ben je lesbisch?

Lesbisch zijn betekent dat je als meisje/vrouw verliefd bent op een meisje/vrouw. Dit is niet iets wat je altijd zo duidelijk aanvoelt. Vaak twijfelen mensen over hun seksuele voorkeur. Het kan dus voorkomen dat je eerst een relatie hebt met een man, maar later toch gevoelens krijgt voor een vrouw. Wanneer je als jongen/man op een jongen/man valt dan ben je homo.

Wat is biseksueel?

Wanneer iemand zich aangetrokken voelt tot mannen en vrouwen dan ben je biseksueel. Sommige mensen zijn biseksueel met een lichte voorkeur voor mannen, andere biseksuele hebben een lichte voorkeur voor vrouwen en weer andere biseksuelen vinden allebei even leuk. 

Twijfels over geaardheid?

Toch kan het zijn dat je (bijna) altijd op jongens of op meisjes valt en daar een voorkeur voor hebt, maar soms ook verliefd wordt op iemand van het andere geslacht. Het belangrijkste hierbij is dat het helemaal niets uitmaakt of je op jongens of op meisjes valt. Zolang je jezelf bent en je prettig voelt! Bovendien hoef je er helemaal geen stempel op te drukken of je hetero, homo- of biseksueel bent. Je valt gewoon op een persoon, ongeacht of iemand een jongen of een meisje is. 

Herken je deze gevoelens? En twijfel je over je geaardheid? Of weet je al dat je op hetzelfde geslacht valt, maar vind je het lastig om uit de kast te komen? Op https://mindkorrelatie.nl/ vind je meer informatie en kun je chatten om er met iemand over praten. ❤️