Lot & Lou Achter de Schermen

Neem een kijkje achter de schermen en ontmoet Lot & Lou! Maar pas op, spolier alert! Luister eerst de aflevering Het Dievenschuurtje! Zapper Fien vroeg Lot& Lou het hemd van het lijf!

Kan je kort samenvatten wat jouw mysterie is?
Lot: Samen met mijn buurmeisje Lou waren we aan het spelen in het weiland vlak bij ons in de buurt. Toen zagen we een oud schuurtje en toen we daar naar binnen keken lag er mega veel rommel, gekke spullen en we zagen ook een soort keukentje. Het zag er heel gek uit en het leek net alsof daar iemand woonde! Toen wilde Lou en ik uitzoeken van wie dit schuurtje was.

Wat vond je het spannendst tijdens het oplossen van het mysterie?
Lou: Oeh.. Ik vond het heel spannend toen we gingen bellen met de mogelijke eigenaar van de schuur. Dat mocht Lot dan ook wel doen van mij. Ik dacht: “Wat nou als dit echt de eigenaar is?”, dat vond ik super eng. Uiteindelijk ging dat wel heel goed! En dat we ook echt de schuur in zijn geweest… Daar hadden Lot en ik helemaal niet aan gedacht dat dat ook daadwerkelijk kon! Maar Sara zei als een van de eerste dingen: “Nou, daar moeten we gewoon in!”.

Hoe ging het opnemen van je verhaal samen met Sara?
Lou: Goed! We gingen heel veel fantaseren op mijn kamer met z’n drietjes over wat de schuur allemaal kon zijn. Het was heel leuk dat we onze fantasie helemaal de vrije loop mochten laten. Sara luisterde heel goed naar ons en ze dacht heel erg mee. Als iemand iets bedacht over de schuur, dan ging Sara daar meteen op in en stelde ze vragen over onze fantasieën.
Lot: We hadden veel momenten dat we hard moesten lachen en dan moesten we wel eens iets opnieuw zeggen. En het was heel leuk dat we allemaal dingen mochten doen, die eigenlijk helemaal niet mogen

Hoe vond je het om samen aan de podcast mee te doen?
Lou: Geweldig! Ook dat ik dan later als ik ouder ben deze podcast kan laten horen aan vrienden en familie en dat ik dan kan zeggen: ‘Dat was mijn buurmeisje!’ Lot en ik zijn nu ook bezig met een boek over het schuurtje. Dan heb je straks audio, maar ook iets dat je terug kan lezen. Hoofdstuk vier is intussen al af! Het boek wordt non-fictie en fictie, een soort mix dus. We hebben bij het boek onze fantasie soms een beetje werkelijkheid laten worden.

Wat heb je geleerd van Sara tijdens het oplossen van het mysterie?
Lot: Ik heb vooral geleerd dat je je angsten moet overwinnen. Tijdens het gesprek met de eigenaar (meer verklap ik niet), gaf Sara mij een seintje dat ik moest vertellen dat we stiekem in de schuur waren geweest. Dat vond ik mega spannend, ik was bang dat ze misschien boos zouden worden. Gelukkig viel het allemaal hartstikke mee en ben ik blij dat ik mijn angsten heb overwonnen!
Lou: En en een goede tip van haar: Weet waar je aan begint. Dus bedenk eerst: ‘Wat moet ik oplossen?’, dan kun je daarna kijken wat daarvoor nodig is en dán kan je pas echt beginnen. In stapjes dus!

Is het mysterie helemaal opgelost?
Lou: Ja het is helemaal opgelost en we weten alles. Het is leuk dat we het echt weten en dat de ervaring heel mooi was. Maar ik mis het ook wel. De laatste opnamedag waren we alle twee vonden het heel jammer was dat het voorbij was. Het was ook een bijzondere ervaring.
Lot: Maar als je echt wil weten hoe het afloopt, moet je de podcast gaan luisteren!

Zou jij durven inbreken in een dievenschuurtje?