Luuk Achter de Schermen

Neem een kijkje achter de schermen en ontmoet Luuk! Maar pas op, spoiler alert! Luister eerst de aflevering! Zapp redacteur Fien vroeg Luuk het hemd van het lijf. De foto van Luuk is van Sabine Rovers.

Hoi Luuk! Wil je me nog eens vertellen wat jouw mysterie was?
Mijn mysterie was dat ik een raar luik in mijn school had ontdekt en ik wilde erachter komen wat daarachter zat. Ik dacht namelijk dat het misschien iets vanuit de Tweede Wereldoorlog kon zijn!

Tweede Wereldoorlog! Wow! Hoezo dacht je dat eigenlijk?
Toen ik het mysterie ontdekte, was er veel nieuws over de oorlog, omdat we 75 jaar bevrijd waren. En ik vind de oorlog altijd heel interessant. Ik weet namelijk dat er tijdens de oorlog ook homo’s gevangen werden genomen en ik heb zelf twee vaders en twee moeders. Dat mag natuurlijk nooit meer gebeuren. Maar daardoor had ik me al verdiept in de Tweede Wereldoorlog.

Is het mysterie helemaal opgelost?
Ja! Het is helemaal opgelost, dus als ik er nu langsloop hoef ik me er geen zorgen meer over te maken.

Wat vond je het spannendst tijdens het oplossen van het mysterie?
Het spannendst vond ik toen we de school stiekem ingingen. We hadden als smoes dat ik mijn tas was vergeten. En eigenlijk mocht Sara niet naar binnen vanwege corona. Toen was Sara toch stiekem meegegaan. Plotseling werd Sara er uitgezet door een boze juf. Dat was spannend, maar stiekem vond ik het ook wel leuk. Wat ik ook heel cool vond, was toen we naar het verzetsmuseum gingen. Daar hoorde ik ineens heel veel verschillende verhalen over de oorlog waar ik nog niet zoveel van afwist.

Wat vond je het leukste tijdens de opnameperiode?
Ik vond de foto’s maken aan het eind heel leuk. Sara woont in een woonboot en heeft daarin een soort stuurhut. Toen moesten we daar samen helemaal inkruipen voor de foto! Dat was echt een leuke dag.

Heb je al een nieuw mysterie ontdekt? 
Ik had wel een nieuw mysterie! Maar die is ook alweer opgelost. De oom van mijn moeder woonde op een boerderij, maar toen hij doodging, werd die boerderij leeggehaald. En onder de boerderij werden scherven gevonden en die bleken uit de Romeinse Tijd te komen! Die scherven liggen nu in een museum. Cool hè?!

Hoe vond je het om samen met Sara dit avontuur aan te gaan?
Sara was heel aardig en ik kreeg altijd lekkere koekjes. En de dag dat ik bij haar thuis was, heb ik ook haar vriend ontmoet. Ik had Pokémonkaarten mee en haar vriend wist vet veel van Pokémon af!

Wat voor tips heeft Sara jou gegeven, om beter te worden in het oplossen van mysteries?
Soms kan het even wat moeilijker worden, maar ik heb van Sara geleerd om dan door te zetten. En je moet ergens beginnen, dus niet blijven zitten, maar durf te beginnen met onderzoeken.

En wat is jouw tip aan kinderen die ook hun mysterie willen oplossen?
Ik zou eerst bedenken: wat is het mysterie? En als het iets groots is, vragen aan een leerkracht of ouder iemand of ze je willen helpen. En dus ook wat Sara tegen mij heeft gezegd: Durf het uit te zoeken en begin gewoon!

Als jij een geheime kelder zou vinden, wat zou je daar dan het liefst willen aantreffen?

Heel veel geld!
Heel veel geld!
Spullen van vroeger
Spullen van vroeger