Tara Achter de Schermen

Neem een kijkje achter de schermen en ontmoet Tara! Maar pas op! Spoiler alert! Zorg dat je eerst de aflevering hebt geluisterd!

Hoi Tara, wil je nog een keer vertellen waar jouw mysterie over gaat?

Mijn mysterie gaat over dat een van mijn beste vriendinnen plots verdwenen was zonder afscheid te nemen.

En? Is het helemaal opgelost?
Niet helemaal... Ik wilde Lila (dat is het vriendinnetje dat is verdwenen), graag nog in het echt weer ontmoeten, maar dat kon niet vanwege corona. We hebben gelukkig wel contact via WhatsApp!

Wat vond je het spannendst tijdens het oplossen van het mysterie? 
Het allerspannendste vond ik het moment dat we Lila’s oude huis in probeerde te komen. Je mag daar helemaal niet naar binnen als je daar niet woont. Toevallig liepen er op dat moment net wat bouwvakkers naar binnen en toen zijn we daar achteraan gegaan. Helaas was er bij haar oude huis al een nieuwe bewoner en die wist niets van Mila en haar familie. Nog een ander spannend moment: Lila was naar Friesland verhuisd, dus besloten Sara en ik heel veel basisscholen uit Friesland te bellen om te kijken of Mila misschien op één van die scholen zat. Met volwassenen praten die je niet kent over de telefoon vond ik echt super spannend!

Hoe vond je het om samen met Sara dit avontuur aan te gaan?
Heel leuk! Sara is heel lief en aardig. En Sara en ik droegen altijd dezelfde sokken, haha! De eerste keer was het per ongeluk en daarna gingen we dat afspreken. Vaak waren dat avocado sokken of sokken met streepjes. Ik vond het ook fijn dat Sara ook vertelde dat zij heel slecht is in afscheid nemen van mensen. Zo leerde ik haar ook wat beter kennen.

Wat voor tips heeft Sara jou gegeven, om beter te worden in het oplossen van mysteries? 
Sara’s grootste tip was: GEWOON DOEN! Soms durfde ik bijvoorbeeld iemand niet aan te spreken op straat en dan zorgde Sara ervoor dat ik het tóch durfde!

 En wat zou jij als tip willen geven aan kinderen die ook hun mysterie willen oplossen?
Als het niet lukt, vraag iemand om hulp! Soms kunnen grote mensen wat beter helpen bij bijvoorbeeld een school opbellen, zoals ik moest doen. En Sara’s tip: GEWOON DOEN!  

De foto van Tara is van Sabine Rovers.

Zou jij het durven om stiekem een vreemde flat binnen te glippen?