Roos Achter de Schermen

Neem een kijkje achter de schermen en ontmoet Roos! Maar pas op, spolier alert! Luister eerst de aflevering! Zapper Fien vroeg Roos het hemd van het lijf!

Hoi Roos, kan je nog kort samenvatten wat jouw mysterie was?
Mijn mysterie gaat over dat ik mysterieuze buren heb. Of eigenlijk had, want nu ken ik ze! Maar ik heb buren die altijd alles overdag dicht hebben, de gordijnen, de ramen en ze komen bijna nooit buiten. Dat vond ik zo gek! Dus ging ik met Sara uitzoeken wie deze mysterieuze buren waren.

Spannend… En? Is het helemaal opgelost?
Ja grotendeels wel. Ik zie ze nog steeds niet supervaak, maar als ik ze tegenkom kunnen we gelukkig wel wat makkelijker met elkaar praten. Eerst zwaaiden ze namelijk niet eens terug als ik hoi zei…

En wat vond je het spannendst tijdens het oplossen van het mysterie?
Oe, ik vond best veel dingen een beetje spannend. Bijvoorbeeld toen ik over de schutting moest kijken vanuit mijn tuin. Ik had dat nog nooit gedaan, maar dat ging helemaal goed. En de keer dat we de buren vanaf de overkant van de straat bijna een hele dag hebben bespied. Toen dacht ik wel even: “Oei, als ze ons nu zien, dan denken ze vast wat ‘Heh, wat doen zij daar!’”. Die dag zat ook alles dicht en hebben ze ons gelukkig niet gezien. En het meest spannend vond ik het moment dat we gingen aanbellen bij mijn buren. Ik hoopte zo erg dat ze opendeden en dat we naar binnen mochten. En dat mocht! Dus toen was ik heel blij. Het was wel eventjes spannend, want aan het begin was ik nog wel een beetje zenuwachtig. Maar na een tijdje kon ik wat makkelijker praten en bleken ze heel aardig te zijn!

Heel veel spannende dingen dus! Maar heb je daarnaast ook nog grappige dingen meegemaakt met Sara?
Ik vond het zo leuk dat ik alles mocht zeggen van Sara! Ik mocht zelfs zeggen dat ik dacht dat mijn buren monsters waren! Haha! En ik wat ik ook grappig vond, is dat mijn buren van niets afwisten de hele tijd. Tot het moment dat we naar binnen zijn gegaan. Ze wisten gewoon helemaal niets, nada, noppes, terwijl ze gewoon naast mij wonen! Toen ze hoorden dat dit mijn mysterie was, voelden ze zich wel erg vereerd.

Hoe vond je het eigenlijk om samen met Sara dit avontuur aan te gaan?
Heel leuk! Door Sara ken ik mijn buren nu veel beter. En Sara zelf is superaardig. Het voelde bij onze tweede ontmoeting al alsof we elkaar al jaren kenden, we klikten echt goed! En na een opnamedag heeft Sara ook een keer meegegeten bij mij thuis, dat was ook heel leuk. ÉN ik ben zelfs een keer bij haar woonboot geweest in Amsterdam!

Nou, dit mysterie is opgelost, heb je intussen al een nieuw mysterie dat opgelost moet worden
Ik heb nieuwe buren, maar dan aan de andere kant van het huis. Gelukkig bleek al snel dat zij heel aardig waren, dus dat is (helaas) geen nieuw mysterie.

Wat voor tips heeft Sara jou gegeven, om beter te worden in het oplossen van mysteries?
Blijf je fantasie gebruiken en GEEF NOOIT OP! Blijven zoeken naar het antwoord.

De foto van Roos is van Sabine Rovers.

Heb jij ook wel eens vreemde buren gehad!