Partytaart met partywinnaressen Amber en Jodie

Hoe maak je een waanzinnige party-taart? Jill laat het zien. Amber (12) en Jodie (11) komen langs, de winnaressen van Jill's Party, waarin werd gezocht naar de creatiefste talenten van ons land. 

Wat heb je nodig:
- Biscuitbodems (zijn al voorgebakken)
- Botercrème
- Frambozenslagroom
- Royal icing
- Fondant
- Sprinkles
- Suikerparels
- Eetbare glitter
- Merenguedrops
- Chocolade kusjes
- Musketzaad (discodip)
- Eetbare lijm

Handige tools om te gebruiken bij het bakken:
- Spuitzak
- Spuitmondjes
- Broodmes
- Paletmesjes
- Pannenlikkers
- Deegschraper
- Draaitafel
- Antislipmat
- Uitsteekvormpjes 
- Stencil
- Bakpapier

Stappen
1.Snijd eerst een streepje in de zijkant van de biscuitbodems. Dan weet je precies hoe je hem straks weer terug kan stapelen. 

2. Snijd de bovenkantjes van de taart - Deze kun je opsnoepen tijdens het bakken of gebruiken om cakepops mee te maken-. Snijd de taart vervolgens horizontaal door het midden. 

Tip: Leg een stukje antislipmat onder het kartonnetje, zodat je taart niet schuift tijdens het versieren. 

3. Nu gaan we de taart stapelen. Leg een mooie kant onder op. Maak een dijkje met botercrème en vul de taart met frambozenslagroom.

4. Leg de volgende laag op de taart - let op het streepje aan de zijkant - en herhaal het ‘botercrème-dijkje’ en het vullen met de frambozenslagroom. Houd een mooie kant als bovenkant.

5. Als de taart gestapeld is, breng je met botercrème een ‘kruimellaag’ aan. Dit hoeft nog niet zo netjes! Een deegschraper en draaitafel zijn handig bij dit stukje maar niet noodzakelijk. Dit doe je voor alle drie de taartlagen.

Tip: Als je een hoge taart hebt, kan je een rietje/taart dowel in het midden van de taart steken zodat hij minder wiebelt en hij steviger is met stapelen.

6. Zet de taartlaag ongeveer 15 minuutjes in de vriezer of een uur in de koelkast voor je de volgende laag  botercrème erop smeert. 

7.Ondertussen maak je fondantfiguurtjes maken, zoals lippenstift, bloemetjes en strikjes.

8. Nu gaan we met gekleurde botercrème een mooie laag aanbrengen op de taart. Hier kun je het beste een paletmesje, deegschraper en draaitafel voor gebruiken. Dit doe je voor alle drie de taartlagen.

9. Zet de taart weer even terug in de vriezer of koelkast, zodat de gekleurde botercrèmelaag ook kan opstijven. 

10. Til voorzichtig de middelste laag op met een paletmes en een taartschep en zet hem op de onderste laag. Til vervolgens ook de bovenste laag op de middelste taart. 

11. Op de middelste laag gaan we een patroon stencilen. Je legt een mooi stencil (sjabloon) tegen de taart en smeert er zachtjes met een andere kleur een dotje botercrème tegen het midden van het stencil. Wij smeren hem niet helemaal dicht maar een stukje. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. Om hem extra glamoureus te maken, sprayen we er ook nog wat goudspray op. Verwijder het stencil voorzichtig.

Tip: Heb je geen stencil? Je kan er zelf eentje maken door een leuk patroon uit een velletje bakpapier te knippen.

12. Je kunt met royal icing mooie krullen tekenen. En uiteraard kan onze taart 
niet zonder botercrèmetoefjes!

13. Plaats de zelfgemaakte lippenstiftjes en andere fondantcreaties op de taart. 

14. Pimp met suikerparels, vrolijke sprinkles en eetbare glitter.