Jill en Marie & Mila verrassen Oekraïense familie

Marie en Mila hebben Jill ingeschakeld om iets maken voor de Oekraïense familie van Mila. Haar opa, tante en nichtje zijn gevlucht uit de Oekraïne en wonen nu bij Mila in huis. Dit jaar kunnen ze geen Kerst vieren in hun eigen land, met de hele familie bij elkaar. 

Jill en de meiden gaan Kerstballen voor ze maken, zodat ze hen met kerst een hart onder de riem kunnen steken.

Wat heb je nodig:
- (glitter) foam
- glitterstenen
- gouden koord
- marabou boa

Stappen
1. Knip van (3) verschillende kleuren foam 16 cirkels uit, van hetzelfde formaat.
2. Knip alle cirkels doormidden en vouw de halve cirkels dubbel met de glitter-kant naar binnen toe. Lijm ze aan de rechte randjes vast (met een lijmpistool).
3. Plak deze onderdeeltjes met de vouw-kant tegen elkaar aan en doe dit met alle onderdeeltjes.
4. Stapel vervolgens deze onderdelen, weer stap voor stap, op elkaar en plak ze aan de rechte randjes vast met lijm. Je krijgt nu een soort harmonica-effect. (Maak twee aparte stapeltjes.)
5. Als je dit met alle onderdelen hebt gedaan plak je de twee stapeltjes tegen elkaar aan (wederom aan het randje) en je ziet dat er een kerstbal is ontstaan.
6. Knip nu een strookje rubber uit en plak aan het begin een koordje in lus-vorm vast op het rubber. Rol het strookje met lusje erin nu op, totdat je de dikte van de overgebleven ruimte binnenin de bal hebt bereikt en plak het einde vast. Dit rolletje plak je aan de bovenkant vast in het midden van de bal (maar laat de bovenkant een stukje uitsteken).
7. Doe hetzelfde nog een keer maar dan zonder lusje erin; dit rolletje plak je vast in de onderkant van de bal.
8. Versier de bal met glitterstenen, een stukje marabou en onderaan kun je nog een lijstje van foam hangen met daarin een mooie kerstwens. Met deze ballen maak je van jouw kerstboom een échte glamour-boom!