3 op een rij spel

Wat is er nou leuker dan een spelletjesavond op oudejaarsavond?! Zo gaat de tijd extra snel en is het zo 12 uur. Jill en Jill maken een 3 op een rij spel van koffiecupjes.

Wat heb je nodig: 
- dik papier
- 6 lege koffiecups
- glitters
- plakparels
- lintjes
- versiering naar keuze

Stappen
1. Teken op een groot vel met potlood een cirkel, hierbij kun je als hulpmiddel een bord gebruiken. Trek dan een horizontale lijn en een verticale lijn in de cirkel en trek daar precies tussen in ook weer twee lijnen, dit zijn je hulplijnen (in totaal teken je dus 4 lijnen gelijk verdeeld over de cirkel). Teken over de lijnen mooie versieringen met stift en gum daarna de potloodlijnen uit. Je kunt op de lijnen bijvoorbeeld sterretjes tekenen en aan de randen mooie krullen. Versier je bordspel met lijm en glitters.
2. Voor de pionnen gebruik je lege koffiecups; deze cups kun je aan de onderkant open maken met een blikopener en dan leegschudden. Versier de cups zoals jij het mooi vindt, je kunt dit bijvoorbeeld doen met glitters, lintjes, pijpenragers, veren en plakparels. Zorg wel dat je maar 2 verschillende type pionnen maakt en dat je van ieder type 3 dezelfde pionnen overhoudt.
3. Je bent nu helemaal klaar om dit spel te spelen! Je kiest als speler ieder een kant en begint tegenover elkaar. Elke speler begint met zijn 3 pionnen naast elkaar op de buitenste lijn. De punten waar de lijnen elkaar kruisen is een plekje om je pion neer te zetten.
4. Om de beurt mag je één pion een plekje verplaatsen, je mag niet over elkaar heen. De bedoeling is dat je alle 3 je pionnen in een rechte lijn weet te plaatsen, roep dan gauw: 3-op-een-rij! Héél veel plezier!