Vuurwerkhapjes van bladerdeeg

Jill sluit het jaar knallend af met vuurwerkhapjes van bladerdeeg.

Wat heb je nodig :
- bladerdeeg
- geklutste eidooier
Voor de dipsaus
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel honing
- teentje knoflook (geperst of in kleine stukjes)
- halve theelepel mosterd
- snufje cayennepeper
- snufje paprikapoeder
- snufje zout
- snufje peper
- optioneel: scheutje bietensap 

Stappen
1. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en snijd er met behulp van een mesje losse cijfers uit. Leg de cijfers (van het nieuwe jaartal) iets overlappend op elkaar en plak ze aan elkaar vast.
2. Nu gaan we vuurwerk maken! Snijd cirkels uit het bladerdeeg: zet een bakje of bordje op z’n kop op het deeg en snijd hieromheen het deeg uit. Maak dan met een mesje inkervingen (snedes) van binnen naar buiten toe, maar laat in het midden zo’n twee centimeter ruimte over. Draai de losse eindjes nu allemaal een aantal keer om. 
3. Snijd tot slot sterretjes uit het deeg, dit kun je ook doen met een koekjesvorm. Bestrijk de figuurtjes met een beetje geklutste eidooier en laat ze 10-15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden.
4. Maak ondertussen de dipsaus: meng alle ingrediënten door elkaar tot je een egaal papje hebt gekregen, om de dipsaus een beetje rozer te maken, kun je er een scheutje bietensap doorheen roeren. Laat het aftellen maar beginnen!