Glutenvrije speculaas-sint & piet

Jill maakt samen met piet heerlijke glutenvrije sint & piet speculaaspoppen.

Wat heb je nodig 
- 200 gr amandelmeel
- 200 gr boekweitmeel
- 200 gr roomboter
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- snuf zout
- rauwe amandelen
- royal icing (zie recept onderaan) 
- suikerparels
- sjabloon van Sint en Piet


Stappen
1. Doe het amandelmeel samen met het boekweitmeel, speculaaskruiden en de suiker in een kom en doe de boter er in stukjes bij. Kneed dit even door elkaar.
2. Doe het ei, het bakpoeder en het zout erbij en kneed het mengsel tot een mooi samenhangend deeg. Leg het deeg een half uurtje in de koelkast.
3. Rol het deeg op bakpapier uit tot een kleine cm dikte en snijd de figuren uit met behulp van de sjablonen. Snijdt per koek ook een driehoek uit en versier de koeken eventueel met amandelen.
4. Leg de koeken op een bakplaat en bak de koekjes af in ongeveer een klein half uurtje op 160 graden in een voorverwarmde oven.
5. Zodra de koeken zijn afgekoeld versier je ze met royal icing (eiwitglazuur) en suikerparels. Als de versiering is uitgehard kun je de standaard er met royal icing tegenaan plakken en tadaa; Sint en Piet staan als een huis!

* Royal icing (eiwit-glazuur):
Wat heb je nodig 
- 1 eiwit  
- 250 gr poedersuiker
- een mespuntje voedingskleurstof

Stappen    
1. Doe het eiwit in een schone, vetvrije kom en sla het stijf tot je kleine pieken kunt trekken.
2. Zeef beetje bij beetje de poedersuiker boven de kom en roer het voorzichtig door het eiwit. Als het eiwit te dik is doe je er een paar druppels water bij.
3. Voor een mooie kleur doe je er al roerend een beetje voedingskleurstof bij.
4. Leg de spuitzak in een hoog glas en vouw hem terug om de buitenkant van het glas heen. Schep de vulling in het zakje, haal hem uit het glas en draai de bovenkant een paar slagen.
5. Je kunt ook een diepvrieszakje gebruiken: knip nu pas een puntje van het zakje af; hoe groter het puntje dat je eraf knipt hoe breder je glazuurlijn.