Toverkaart

Jill laat zien hoe je een magische toverkaart maakt.

Wat heb je nodig 
- 3 vellen gekleurd A5-papier (A5 is een half A4’tje)
- 2 vellen wit A5-papier 
- 1 plastic A5-vel
- goud papier (voor de lijst)
- watervaste stiften
- glitterstenen
- lintje 

Stappen
1. Plak 2 gekleurde A5’jes aan de korte kanten aan elkaar met een strookje plakband. Op één vel teken je een sierlijk randje, knip dan de binnenkant eruit zodat er een lijstje ontstaat. Dit is je venster.
2. Van het andere gekleurde vel knip je 4 stroken van 2 cm breed (knip over de lengte), vouw deze stroken over de lengte dubbel.
3. Plak de gekleurde stroken vast aan de randen van een wit A5’je. Dit doe je op de voor- en achterkant, met de vouwen naar de buitenkant toe. Plak dit geheel via de 4 stroken vast in het venster.
5. Leg het plastic A5’je bovenop een wit A5-papier en plak met behulp van een strookje (goud) papier beide vellen aan elkaar vast (aan de korte kant). Knip de vellen ietsje smaller, zodat ze in je venster geschoven kunnen worden. In het midden van het strookje plak je een lusje van lint vast.
6. Vouw het plastic vel terug en teken op het witte A5’je een mooi tekeningetje en kleur hem in. Klap het transparante vel er terug overheen en trek hierop alleen de lijnen over. Schuif in het achterste deel van het venster je gekleurde tekening en in het voorste deel het transparante vel met alleen de lijnen: nu zie je dat de kleuren verdwijnen, zodra je de tekening in het venster schuift!
7. Teken op het gouden papier een mooie lijst en knip hem uit. Plak hierop de toverkaart en versier tot slot de rand met mooie glitterstenen en krullen om het geheel een magisch “randje” te geven. Jij gaat met deze prachtige toverkaart iedereen om je heen verbazen!