Verborgen-hartjes-cake

Jill maakt een cake met daarin een hartverwarmende verassing!

Wat heb je nodig 
Voor de roze cake:
- 5 eieren (kamertemperatuur)
- 250 gr bloem
- 250 gr suiker 
- 250 gr boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespunt zout
- 2 theelepels bakpoeder 
- halve theelepel roze voedingskleurstof
- uitsteekvorm (hart)

Voor de bananencake:
- 160 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- snuf zout
- 115 gr boter, gesmolten
- 125 gr witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 4 rijpe bananen, fijngeprakt

Voor de topping:
- 250 ml slagroom 
- 200 gr roomkaas naturel
- 30 gr poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- druppeltje roze voedingskleurstof
- suikerparels


Stappen
1. Begin met het maken van de roze cake: doe de suiker, de boter en het zout in een kom en meng het door elkaar. Voeg de eieren toe en mix alles goed door elkaar. Voeg de bloem, het bakpoeder en de voedingskleurstof toe en meng dit door het beslag.
2. Vet het bakblik in en bestuif het met bloem, giet dan het beslag in het bakblik. Bak de cake gaar in 60-75 min op 160 graden in een voorverwarmde oven. Als de cake is afgekoeld, snijd je hem in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Steek uit ieder plakje een hartvorm met je uitsteker.
3.  Maak nu het beslag voor de bananencake: meng de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Smelt de boter en mix of prak de bananen fijn. Voeg de boter, de basterdsuiker, de eieren en het bananen-mengsel toe en mix alles door elkaar.
4. Bedek de bodem van je bakblik met het beslag en druk dan als een treintje alle uitgestoken hartjes achter elkaar in het beslag. Vul de zijkanten en bovenkant op met de rest van het beslag, zodat alle hartjes verstopt zijn. Bak de cake in 55-60 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
5. Maak nu de topping: mix de roomkaas los met een mixer, doe de poedersuiker en de vanillesuiker erbij en mix het nog even door. Klop de slagroom stijf en spatel deze samen met een druppeltje voedingskleurstof door het roomkaasmengsel en je topping is klaar.
6. Vul een spuitzak (of diepvrieszakje) met de roomkaastopping en maak mooie toefjes op je cake, versier de cake eventueel nog met suikerparels. Zodra de cake wordt aangesneden zal het hart tevoorschijn komen: een hartverwarmende verrassing!!