Opberg kaars

Jill maakt de verrassendste pennenbak ever! Ik bedoel kaars…nee pennenbak. Superleuk voor jezelf of als een heel verrassend cadeautje!

Wat heb je nodig 
- chips-koker
- (acryl) verf
- kleine en grote prikker
- karton
- papieren rietje
- vilt (rood en oranje)
- glitterstenen
- twee kralen
- stiften (paint markers)


Stappen
1. Haal het dekseltje van de koker en schilder de zijkanten van het dekseltje, de koker, de grote prikker en het rietje in dezelfde kleur. De bovenkant van het dekseltje schilder je in een andere kleur.
2. Snijd de koker in drieën met een stanleymes (laat je ouders je hierbij helpen).
3. Knip 2 cirkels uit karton (iets kleiner dan de diameter van de koker) en plak ze als bodempjes in de onderkant van de bovenste twee koker-delen zodat er bakjes ontstaan.
4. Stapel de bakjes op elkaar en plak het rietje aan de zijkant vast, snijd het rietje met een stanleymes in drieën (ter hoogte van de losse delen).
5. Schuif de grote prikker door de rietjes heen en plak aan de boven- en onderkant van de prikker een kraal tegen de opening van het rietje aan. Versier de kaars met stiften en plak glitterstenen langs de randen van de bakjes.
6. Van vilt knip je 2 grote en 2 kleine vlammetjes, deze plak je tegen de kleine prikker aan, zodat een lont met vlam ontstaat. Prik deze in het midden van je dekseltje en knip aan de onderkant de prikker af en je opberg-kaars is klaar! Je kunt deze kaars met allerlei kleine spulletjes vullen zoals kraaltjes, paperclips, sieraden etc. Óf je kan er natuurlijk je geheimen in bewaren; want niemand zal doorhebben dat dit geen échte kaars is... Toch?