Royal scones

Jill maakt iets typisch Engels: royal scones. 

Wat heb je nodig 
Voor de scones:
- 500 gr bloem
- 80 gr suiker
- 15 gr vanillesuiker
- 2 eieren
- 175 ml karnemelk
- 75 gr boter in stukjes
- 16 gr bakpoeder (1 zakje)
- snufje zout
- optioneel: 3 druppels rozen-aroma

Voor decoratie:
- royal icing (zie recept onderaan)
- suikerparels

Voor erbij:
- 125 gr mascarpone
- 125 gr slagroom

Stappen
1. Doe de bloem, het bakpoeder, het zout, de suiker en de vanillesuiker in een kom en meng het door elkaar
2. Voeg de boter in kleine stukjes toe en meng het erdoor, voeg dan 2 eieren, de karnemelk en 3 druppels rozen-aroma toe en kneed het tot een mooi deeg. (niet te lang)
3. Rol het deeg uit tot ongeveer 1,5 cm dikte en steek daar met je vormpje de hartjes uit. Bestrijk de scones met een dun laagje karnemelk en bak ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Als ze goudbruin gekleurd zijn dan zijn ze klaar
4. Zodra de scones zijn afgekoeld versier je ze met royal icing en suikerparels
Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone los. Meng met een spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone en klaar is je clotted cream
5. Snijd je scones door de helft en besmeer ze met clotted cream en jam. Je Engelse royal scones zijn nu klaar om te geserveerd te worden tijdens je high-tea!


* Royal icing (eiwit-glazuur):
Wat heb je nodig 
- 1 eiwit  
- 250 gr poedersuiker
- een mespuntje voedingskleurstof

Stappen    
1. Doe het eiwit in een schone, vetvrije kom en sla het stijf tot je kleine pieken kunt trekken
2. Zeef beetje bij beetje de poedersuiker boven de kom en roer het voorzichtig door het eiwit. Als het eiwit te dik is doe je er een paar druppels water bij
3. Voor een mooie kleur doe je er al roerend een beetje voedingskleurstof bij
4. Leg de spuitzak in een hoog glas en vouw hem terug om de buitenkant van het glas heen. Schep de vulling in het zakje, haal hem uit het glas en draai de bovenkant een paar slagen
5. Je kunt ook een diepvrieszakje gebruiken: knip nu pas een puntje van het zakje af; hoe groter het puntje dat je eraf knipt hoe breder je glazuurlijn.