Foxy Cake

Jill maakt samen met Fleur een foxy cake, oftewel een vossentaart.

Wat heb je nodig:

Biscuittaart 
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- 75 gram bloem
- 25 gram maïzena
- 6 gram vanillesuiker

Botercrème
- 175 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur) 
- 350 gr poedersuiker

Foxy Cake
- botercrème (zie recept onderaan)
- vruchtenhagel
- jam (bosvruchten of frambozen)
- rolfondant
- 2 “oog-sjablonen” van dik papier

Stappen 

Biscuittaart 
1. Warm de oven voor op 140 graden.
2. Klop met een handmixer de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig geheel. Dat kan wel 15 minuten duren.
3. Voeg de bloem en maïzena toe door boven de kom te zeven.
4. Spatel rustig de bloem erdoorheen, zodat de lucht erin blijft.
5. Vet een springvorm (18 cm) in en doe een bakpapiertje op de onderkant.
6. Doe het beslag in de vorm.
7. Zet de taart 40 minuten in de oven op 140 graden.
8. Als de taart klaar is, haal je hem uit de oven, plaats je hem meteen op de kop op een platte ondergrond en laat je hem goed afkoelen. De taart is dan heel veerkrachtig.

Botercrème
1.Mix de poedersuiker met de boter in een kom, tot er een romige massa ontstaat
2. Als de botercrème iets te dik is, kun je er een scheutje melk doorheen mengen, dan wordt je crème wat dunner en is hij makkelijker spuitbaar.

Foxy cake
1. Snijd het bolle dakje van de taart om hem recht te maken
2. Snijd de taart doormidden en bedruppel de taartlagen met appelsap
3. Smeer een laag botercrème op de onderste helft en hier overheen een laag jam
4. Plaats de bovenste helft terug op de taart en besmeer de hele taart met een laagje botercrème; gebruik een mes of paletmes om de laag gelijkmatig te verdelen
5. Leg de twee sjablonen op de bovenkant van de taart en bestrooi de hele taart met vruchtenhagel, haal dan de sjablonen weg
6. Maak met fondant oogjes, oortjes, een neusje en andere leuke versiersels en plak deze met botercrème op de taart. Nu is je schattige vosje helemaal klaar dus smullen maar!