Herfst Speurtocht - Herfstige wegwijs-elfjes

Jill laat je zien hoe je zelf een speurtocht in het bos maakt. Zo knutselt ze hele leuke en opvallende wegwijzers. 

Wat heb je nodig 
- dennenappels
- eikels
- acryl verf
- smal lint  
- kralen 
- pijpenragers 
- glitterpapier
- glitters 
- glanslijm

- diploma downloaden

Stappen
1. Haal de dopjes van de eikels en beschilder ze met gouden verf. Beschilder ook de dennenappels met vrolijke kleuren en geef ze een mooi glitter-randje met lijm en glitter
2. Prik met een naald voorzichtig van bovenaf een gaatje middenin het eikeldopje, rijg er een dun lintje door en eindig met een knoopje onder het hoedje
3. Knoop aan een ander stukje lint aan beiden uiteinden een kraaltje (als voetjes)
4. Teken 2 paar vleugels op glitter-papier en knip ze uit (gespiegeld). Maak met een naald 2 gaatjes in het midden van 1 paar vleugeltjes en rijg er een stukje lint door. Plak het ander paar vleugeltjes er tegenaan
5. Knoop de vleugels aan de bovenkant van de dennenappel vast en het lintje met 2 kraaltjes aan de onderkant
6. Plak op de bovenkant van de dennenappel een kraaltje en daarboven op de eikel en teken er een elfen-gezichtje op
7. Buig een stukje pijpenrager tot kapsel en plak het op de eikel. Plak het eikeldopje met lint terug op het hoofdje en je elfje is klaar.
8. Je kunt bovenaan het lintje een klein envelopje hangen met hierin een geschreven aanwijzing of opdracht voor de speurtocht. Je elfjes zijn nu klaar om hun vleugels uit te slaan en jou de weg te wijzen tijdens je herfst-speurtocht!


Herfst-speurtocht: om je een eindje op weg te helpen...

Met behulp van de wegwijs-elfjes kun je nu zelf (of je ouders) een magische speurtocht door het bos uitstippelen. Aan de elfjes kun je een envelopje hangen met daarin een geschreven opdracht of aanwijzing. 

Bij opdrachten kun je denken aan: 'Zoek de 11 verloren elfen-hoedjes' Verstop bij deze opdracht 11 goud geschilderde eikeldopjes. Jullie mogen pas verder gaan met de speurtocht als alle 11en-hoedjes gevonden zijn! 

Je kunt ook het bos betrekken bij de opdrachten: Speel bijvoorbeeld het spel 'boomtikkertje'. Dit is een heel leuk tikspel dat je alleen kunt spelen tussen de bomen, een op-en-top herfstspel dus!

Je kunt ook een aanwijzing in het envelopje doen, bijvoorbeeld: 'Zoek de pot met goud; deze ligt begraven bij de grootste boom die je van hieruit kunt zien.' En hierbij kun je een pot begraven met daarin snoepjes of cadeautjes, die je verpakt hebt in mooie gouden papiertjes. 

En aan het einde van de speurtocht ontvangt iedereen natuurlijk een diploma.

Denk eraan: vergeet niet om een sprankje elfen-magie in je speurtocht te verwerken. 

Heel veel succes!