Gevulde schuimletters

Jill vindt lezen zo leuk, ze verslindt boeken. Letterlijk. Want ze gaat schuimletters maken.

Wat heb je nodig
Voor de letters:
- eiwit van 6 eieren
- 200 gr fijne kristalsuiker
- 180 gr gezeefde poedersuiker
- snufje zout
- 3 á 4 eetlepels gemalen gevriesdroogde frambozen
- 3 á 4 eetlepels gemalen gevriesdroogde bosbessen
Voor de vulling:
- 50 gr gemalen verse frambozen
- 50 gr gemalen verse bosbessen
- 350 gr boter
- 700 gr poedersuiker

Stappen
1. Klop het eiwit samen met het zout op. Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop het verder tot het stijf is en je een mooie, glanzende meringue hebt. Tot slot schep je de gezeefde poedersuiker erdoor met een spatel. 
2. Verdeel de meringue over twee schaaltjes en meng per schaaltje de meringue met de gemalen gevriesdroogde bosbessen en frambozen zodat je twee verschillende smaken/kleuren meringue hebt. 
3. Vul twee spuitzakken (met spuitmondjes) met de meringues en maak er mooie, sierlijke letters mee op een met bakpapier beklede bakplaat (de letters schrijf je van te voren twee keer op de onderkant van het bakpapier: 1 keer gewoon en 1 keer in spiegelbeeld).
4. Decoreer de letters eventueel met musketzaad (discodip) en zet ze 2 uur in een voorverwarmde oven van 100 graden. Als de letters klaar zijn zet je de ovendeur eerst een paar minuten op een kier voordat je ze eruit haalt. 
5. Mix nu de boter en poedersuiker voor de vulling goed door elkaar. Verdeel het mengsel over twee schaaltjes en roer de gemalen verse frambozen en verse bosbessen erdoor zodat je weer twee aparte smaken krijgt. 
6. Vul twee spuitzakken met de verschillende vullingen en spuit de crème op de achterkant van de letters. Plak nu de gespiegelde letter er tegenaan en zet de letter voorzichtig rechtop. Met deze letters kun je nu leuke woorden of namen vormen en ze daarna natuurlijk… opeten!