Viskoekjes voor je kat en jezelf

Jill maakt samen met roemjana feestelijke viskoekjes, die je samen met je kat kunt eten. Ja je leest het goed, deze koekjes zijn voor mens en dier!

Wat heb je nodig
Voor het koekjesdeeg:
- 1 blikje zalm zonder graat (op water)
- 1 ei 
- 150 gr bloem 
- 3 el bietensap
- 1 el zonnebloemolie 

Voor decoratie:
- erwten (diepvries)
- gekookte worteltjes
- geklutst ei voor het bestrijken

Voor het dipje (alleen geschikt voor de baasjes)
- 1 bekertje creme fraiche 
- 1 bosje bieslook, fijngesneden
- snufje peper en zout

Stappen
1. Laat de zalm uitlekken en doe deze samen met het ei, de bloem, het bietensap en de zonnebloemolie in een kom. Kneed dit tot een mooi samenhangend, roze deeg. 
2. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dikte en snijdt de vis-vormpjes rondom de sjabloontjes uit. (Je kunt Jill’s sjablonen gebruiken maar je kunt ook zelf visjes tekenen op dik papier en deze gebruiken.) 
3. Snijdt van dunne plakjes wortel de vinnen uit en duw deze in het koekje. Maak een klein sneetje op de plek waar het oogje komt en duw hier een erwtje in.
4. Leg de viskoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met geklutst ei en bak ze in 15 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden.
5. Nu kun je samen met je kat van de koekjes smikkelen maar geef je kat er alleen héél af en toe eentje, het moet wel een traktatie blijven. Voor de kattenbaasjes maak je er nog een lekker dipje bij door de ingrediënten hiervoor samen te mengen (let op: het dipje is níet geschikt voor je kat). Met deze feestelijke viskoekjes bezorg jij je kat een onvergetelijke dierendag!