Zelf ijs maken

Jill laat zien hoe je zelf ijs kunt maken voor een zomerse sorbet.

Wat heb je nodig 

Voor het sorbetijs:

- 500 gr fruit (diepvries)
- 240 ml water
- 180 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel vanille-aroma

Voor decoratie:

- vers fruit 
- slagroom
- musketzaad
- (gekleurde) suiker
- wafeltje
- leuke prikkers
- mooi glas of ijscoupe

 

Stappen

1. Doe het water, de suiker en vanillesuiker in een pannetje en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en roer het mengsel door totdat de suiker is opgelost. Roer het vanille-aroma erdoor en laat het mengsel afkoelen.

2. Laat het fruit ontdooien in een kom en doe het suikerwater erbij. Pureer het met de staafmixer tot een mooie, gladde puree. Zeef het mengsel dan boven een (plastic) bak en vul hem met de fruit-puree. Zet deze een nacht in de vriezer.

3. Haal de bevroren massa uit de bak en hak het in stukjes. Doe de stukjes in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en mix de massa nog een keer tot een mooi sorbet-ijs.

4. Doe het ijs terug in de bak en smeer het glad met een spatel. Nu kun je er met een ijslepel mooie bolletjes uit scheppen. Voor het opdienen maak je de randjes van je ijscoupe nat en dip je ze in de (gekleurde) suiker, hierdoor ontstaat een chique suikerrandje.

5. Vul de ijscoupe met de bolletjes ijs en maak het af met een toef slagroom, leuke prikkers, een wafeltje, musketzaad vers fruit en een mooie siroop. Met deze sorbet-coupe kom je helemaal in zomerse sferen!