Glamour cowgirl hoed

Jill laat zien hoe je een zomerse glamour cowgirl hoed maakt.

Wat heb je nodig 

- (glitter) foam
- lijm
- koord
- glitterstenen
- rilpen (of stanleymes) 
- kraaltjes
- liniaal
- perforatorStappen

1. Teken op foam een ovaal van 40 cm bij 36 cm. Zet vanaf de buitenrand naar binnen gemeten markeerpunten rondom op 10cm afstand en verbind de punten met een stift zodat een kleine ovaal in het midden ontstaat. Knip beide ovalen uit.

2. Knip uit het foam een rechte strook van 13cm bij 65cm. Teken bij 2 cm vanaf de rand gemeten een vouwlijn en knip de strook uit. Ga met een rilpen de vouwlijn af zodat hier een vouw ontstaat. (als je geen rilpen hebt kun je vragen of één van je ouders met een stanleymes een ondiepe inkeping maakt over de vouwlijn)

3. Maak kleine knipjes in de vouwlijn, dit zijn de plakrandjes. Rol de strook op in de hoedrand en niet de strook aan elkaar op het punt waar hij de rand mooi opvult. Plak met lijm de plakrandjes vast aan de onderkant van de hoedrand maar laat 1 plakrandje aan beide zijkanten los hangen.

4. Zet aan de midden-voorkant en midden-achterkant een knip in de hoed. Schuif de losse delen ongeveer 4cm over elkaar heen en niet ze vast.

5. Teken een ovale vouwlijn op het kleinere ovaal dat je eerder overgehouden hebt, op ongeveer 2cm vanaf de buitenrand. Maak ook hier een vouw m.b.v. de rilpen, maak hierin kleine knipjes en plak de plakrandjes in de bovenkant vast, nu is je hoed klaar.

6. Maak in de twee loshangende plakrandjes een gaatje en rijg er koordjes van 50cm in. Aan beide koordjes samen rijg je een paar kraaltjes, daarna knoop je aan de uiteinden van elk koordje apart nog een kraaltje. Met het kralen-rijtje kun je je hoed stevig aantrekken onder je kin of juist losser maken zodat je de hoed op je rug kunt laten hangen.

7. Versier je hoed met glitter-stenen, parels én een mooi koord voor om de bovenkant heen. Met deze coole hoed ga jij de show stelen deze zomer!