Paradijsvogel cupcakes

Stef en Jill maken paradijsvogel cupcakes.

Wat heb je nodig

Voor de cupcakes:

- 180 gr zelfrijzend bakmeel
- 135 gr suiker
- 180 roomboter
- 4 eieren
- mespunt zout
- 1 zakje vanillesuiker
- cupcake houder
- cupcake vormpjes

Voor decoratie:

- botercrème (zie recept onderaan)
- rolfondan
- suikerparels
- musketzaad
- witte chocolade
- smeltchocolade
- bakpapier

 

Stappen

1. Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en mix het tot een romige massa.

2. Voeg de eieren één voor één toe en mix het kort. Doe dan het zout en het zelfrijzend bakmeel erbij en mix het een paar minuten tot een luchtig beslag.

3. Vul de vormpjes met het beslag en bak de cupcakes gaar in een voorverwarmde oven (175 graden) in ongeveer 20 minuten.

4. Doe de gesmolten witte chocola in een spuitzakje en maak op het bakpapier het steeltje van de veer, deze smeer je vervolgens aan de zijkanten uit met een kwast en laat je uitharden. Herhaal dit nog 2 keer.

5. Beschilder nu met gekleurde smeltchocolade en een zacht kwastje de veren in mooie kleuren en laat deze ook uitharden. Haal ze dan voorzichtig los van het bakpapier.

6. Kneed nu van de rolfondant mooie vogel-koppen en versier ze met parels en vul een spuitzak met de botercrème. Versier hier de cupcakes mee totdat de bovenkant volledig bedekt is. Maak mooie sierlijke vormen.

7.Steek de veren en koppen in de botercrème, strooi er musketzaad over en je sierlijke paradijsvogels zijn klaar!  

 

* Botercrème:

Wat heb je nodig 

- 350 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur) 
- 700 gr poedersuiker
- voedingskleurstof 

 

Stappen

1.Mix de poedersuiker met de boter in een kom, tot er een romige massa ontstaat.

2.Meng er met een prikkertje een druppel voedings-kleurstof doorheen en mix tot de botercrème een mooie egale kleur heeft.

3.Als de botercrème iets te dik is, kun je er een scheutje melk doorheen mengen, dan wordt je crème wat dunner en is hij makkelijker spuitbaar.