Zingend chocolade bakjes maken met Ayana

Jill en Ayana maken chocolade herinneringen-bakjes.

Wat heb je nodig

- Smeltchocolade (bruin en roze)
- Cupcake vormpjes
- Fruit
- Slagroom
- Rolfondant
- Voedingskleurstof
- Uitsteekvormpje

Stappen

1.Laat de smelt chocolade au bain marie smelten.

2.Bestrijk de binnenkant van de cupcakevormpjes m.b.v. een kwastje in met de gesmolten smeltchocolade. Bestrijk ook de onderkant van de vormpjes met een laagje smeltchocolade (dit worden de dekseltjes) Zet de vormpjes tussendoor 5 minuten in de koelkast om de chocolade uit te laten harden. Herhaal dit 3 keer en laat de bakjes na de laatste laag 20 minuten uitharden.

3.Haal de chocolade bakjes voorzichtig uit de vormpjes en haal de dekseltjes voorzichtig los. Verf de bakjes en dekseltjes nu mooi roze met een kwastje en de roze smeltchocolade.

4.Maak met de fondant leuke vormpjes die je doen denken aan herinneringen van vroeger en plak ze met smelt chocolade vast op de dekseltjes.

5.Schil het fruit en snijd er dikke plakken van. Steek dan figuurtjes uit het fruit m.b.v. kleine uitsteek-vormpjes.

6.Klop de slagroom tot hij bijna stijf is, doe er een beetje roze voedingskleurstof doorheen en klop de slagroom verder tot hij stijf is.

7.Spuit de slagroom in de chocoladebakjes met een spuitzak en steek de fruit-figuurtjes erin. Doe de dekseltjes op de bakjes en je chocolade herinneringen-bakjes zijn klaar!