Herinneringen koffer

Jill maakt van een schoenendoos een koffer voor al haar herinneringen.

Wat heb je nodig

- Schoenendoos
- Dubbelzijdig tape
- Stof voor de buitenkant
- Pluche stof voor de binnenkant
- imitatieleer voor handvat en hoekjes
- 2 splitpennen
- Mooi elastiek
- Decoratie-materiaal (parel-studs, glitterstenen, vilten roosjes veren etc.)
- Gouden glitterlijm

Stappen

1.Knip de hoeken van de schoenendoos open en leg de doos plat neer. Beplak de binnenkant van de doos met dubbelzijdig tape.

2.Leg de doos plat op de stof (met de onderkant van de stof naar boven toe) en knip de stof om de doos heen uit met een paar centimeter extra en maak knipjes in de hoeken. Vouw de randen van de stof nu om de doos heen en plak ze vast op de tape. (zoals je ook doet bij het kaften van een boek)

3.Plak nu weer dubbelzijdig tape op alle randen (over de stof heen) en als laatst plak je in de hoeken nu een extra laag dubbelzijdig tape; vouw nu de doos dicht en plak de hoeken weer tegen elkaar aan.

4.Zet m.b.v. de twee splitpennen het handvat vast en beplak dan de binnenkant van de doos met de pluche stof.

5.De deksel van de doos bekleed je op dezelfde manier met stof en zet de deksel dan op de doos. Meet het het elastiek rondom af zodat het mooi strak rondom de doos valt en niet het vast.

6.Knip 8 rondjes uit het semi-textiel en knip er een “pizzapuntje” uit. Plak ze m.b.v. dubbelzijdig tape vast op de hoekjes en plak hierop parel-studs. De sjablonen voor de hoekjes en het handvat kun je hier downloaden.

7.Schrijf met gouden glitterlijm de tekst “Sweet Memories” op de deksel en versier de deksel met roosjes, glitterstenen, veren. Hoe je de vilten roosjes maakt kun je terugkijken in de aflevering “Unicorn”.

8.Nu is je herinneringen-koffertje klaar en kun je hem vullen met al jel spulletjes waar je mooie herinneringen aan hebt!