Aarbei-elkaar-bonbons

Jill laat zien hoe je lekkere bonbons maakt voor jou en je BFF.

Wat heb je nodig

  • - Verse aardbeien
  • - Smelt-chocolade (lichtroze en donkerroze)
  • - Marsepein
  • - Eetbaar glitter-poeder
  • - Musketzaad
  • - Eetbare stift
  • - Lollystokjes
  • - Bakpapier

 

Stappen

1. Rol het marspein uit tot ongeveer een halve cm dikte. Snijdt hieruit kleine kroontjes en versier ze eventueel met pareltjes.

2. Doe het musketzaad samen met het eetbaar glitter-poeder in een potje en roer het door elkaar. Leg de marsepeinen kroontjes er één voor één in en dompel ze onder en beweeg het potje van links naar rechts zodat het kroontje helemaal goud kleurt. Versier ze eventueel met pareltjes.

3. Was dan de aardbeien en dep ze droog. Laat de smelt chocolade au bain marie smelten in twee aparte pannetjes.

4. Pluk de blaadjes van de aardbeien, prik met een prikker een gaatje in het het midden en dip een lollystokje in de smeltchocolade, steek deze daarna in het gaatje in de aardbei en laat hem uitharden in de koelkast. Doe dit voor alle aardbeien. 

5. Na een kwartiertje haal je de aardbeien uit de koelkast en beschenk je 2 aardbeien volledig met de lichtroze smeltchocolade. Daarna dip je een kwast in de donkerroze smeltchocolade en besprenkel je de aardbeien met de donkkerroze smeltchocolade zodat een leuk patroontje ontstaat. 

6. Leg de twee aardbeien op bakpapier met de zijkanten tegen elkaar aan zodat ze tegen elkaar aan geplakt zijn en laat ze uitharden. (als je goed kijkt lijken de aardbeien nu samen op een hartje!)

7. Dip de onderkant van de kroontjes in de smeltchocolade en schuif de kroontjes via het lollystokje op de aardbeien en plak ze vast. Laat de aardbeien zo verder uitharden, eventueel in de koelkast.  

8. Als ze helemaal uitgehard zijn kun je de voornaam-letters van jou en je beste vriendin met eetbare pen op de voorkant van de aardbeien schrijven en je aardbei-elkaar bonbon is klaar! Deel deze aardbei-elkaar-bonbon met je bff door hem samen doormidden te breken, échte vriendschap!