Marit en Jill maken een bosje bloemenkoekjes

Marit en Jill maken een bosje bloemenkoekjes voor oppas Fini.

Wat heb je nodig

  • - 200 gr witte basterdsuiker
  • - 400 gr bloem 
  • - 200 gr roomboter
  • - 1 ei
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - sate-prikkers
  • - voedingskleurstof
  • - royal icing (zie recept onderaan)
  • - glaasjes met mooie bodempjes 

 

Stappen

  1. 1.Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom en kneed er een mooi deeg van. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het een half uurtje in de koelkast. 
  2.  
  3. 2.Rol het deeg uit tot het een kleine centimeter dik is en druk de glas-bodempjes in het deeg totdat je een mooie afdruk hebt en snijd de vormen er rondom uit.
  4.  
  5. 3.Bloemblaadjes maak je door met een uitsteekring een cirkel uit te steken en deze aan beide kanten halverwege weer uit te snijden zodat een blaadjes-vorm ontstaat. Met behulp van een vorkje maak je hier een nervenpatroon in.
  6.  
  7. 4.Rijg eerst de blaadjes aan de prikkers en daarna steek je de prikker in de bloemen tot je halverwege de bloem bent. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudgeel in een voorverwarmde oven op 180 graden. De houten prikkers kun je een dag van te voren met groene voedingskleurstof insmeren met een kwastje en de dag erna afspoelen met koud water.
  8.  
  9. 5.Als de koekjes klaar zijn laat je ze afkoelen en kleur je ze in met royal icing. Laat de icing hard worden en bind de koekjes bij elkaar met een mooie strik zodat je een prachtig bosje bloemen hebt waar je iemand blij mee kan maken!



*Royal icing (eiwitglazuur):

Wat heb je nodig 

- eiwit van 2 eieren
- 300 gr poedersuiker
- Voedingskleurstof, verschillende kleuren

 

Stappen

  1. 1.Voeg het eiwit en de poedersuiker samen en mix tot je de juiste dikte hebt.
  2.  
  3. 2.Laat een druppel royal icing in de kom vallen en kijk wanneer deze onzichtbaar wordt. Voor de koekjes wil je dat de icing mooi uitloopt, maar ook weer niet te dun is en van het koekje glijdt.
  4.  
  5. 3.Voeg er wat voedings-kleurstof aan toe en je gekleurde icing is klaar.
  6.  
  7. Wil je het dikker: nog even blijven mixen

Wil je het dunner: voeg een beetje water toe.