Gedroogde bloemen lichtje

Jill laat zien hoe je met gedroogde bloemen waxinelichthouders maakt.

Wat heb je nodig

 • - mooie bloemetjes
 • - vloeipapier
 • - keukenpapier
 • - behangerslijm
 • - ballonnen
 • - glitter

 

Stappen

 1. 1.Knip de bloemen op verschillende lengtes af; sommige met steeltjes en sommige zonder steel. 
 2.  
 3. 2.Leg de bloemen plat op een velletje keukenpapier en druk ze even goed aan met je vinger. Dek de bloemen af met een velletje keukenpapier en leg de laagjes keukenpapier tussen een velletje bakpapier. Deze leg je dan in een dik boek welke je zwaarder kan maken door er iets op te leggen. Zo laat je de bloemen minimaal een week drogen.
 4.  
 5. 3.Blaas een ballon op tot een klein ballonnetje. Smeer met een kwast de ballon tot halverwege in met behangerslijm en leg er laagje voor laagje strookjes vloeipapier overheen afgewisseld met een laagje behangerslijm. Herhaal dit tot de ballon bekleed is met ongeveer 2 laagjes vloeipapier. 
 6.  
 7. 4.Strooi er dan een beetje glitter overheen en laat het een dag drogen.
 8.  
 9. 5.Strijk met een kwastje op de plekken waar je de bloemen gaat plakken een heel dun laagje behangerslijm en plak de bloemen er voorzichtig op, maak zo een mooi bloemenpatroon en laat het drogen.
 10.  
 11. 6.Maak dan voorzichtig de randjes van het papier mache los van de ballon en knip de ballon eruit, de randjes kun je mooi golvend afknippen.
 12.  
 13. 7.Nu bespray je de theelichthouder met vernis en kun je hem oppimpen door er op te tekenen met bijvoorbeeld gouden stift en er glitterstenenen op te plakken. Leg er een led-lampje in (dat is veiliger dan een echt kaarsje) en klaar is je theelichthouder!