Ditte en Jill maken kasteeltaart

Ditte en Jill bouwen hun eigen droomkasteel van cake en ijshoorntjes. Heel leuk en vooral ook erg lekker!

Wat heb je nodig: 2 á 3 cakes

per cake heb je nodig:

- 5 eieren (kamertemperatuur)
- 250 gr bloem
- 250 gr suiker
- 250 gr boter (op kamertemperatuur)
- zakje vanillesuiker
- 1 mespunt zout
- 2 theelepels bakpoeder

Overig:

- ijshoorntjes
- musketzaad
- smelt chocolade
- rolfondant
- suikerparels
- suikerhartjes
- mini marshmallows
- royal icing (zie recept onderaan)
- 2 uitsteekringen (verschillende afmetingen)

 

Stappen

1.Voor deze cake hebben we 2 á 3 cakes nodig dus dit vergt de nodige voorbereiding. Je kunt uiteraard ook kant- en klare cakes kopen of gebruik maken van cake-mix uit de supermarkt. 

2.Doe de suiker, boter en het zout in een kom en mix het geheel een paar minuten. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf ondertussen goed mixen. 

3.Voeg de bloem en het bakpoeder voorzichtig toe en spatel deze door het beslag. 

4.Vet het bakblik in, bestuif deze met bloem en giet het beslag in het bakblik. Bak de cake gaar in 60-75 min op 160 graden in een voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is door een prikkertje in het midden van de cake te steken, als er geen beslag aan je prikkertje blijft kleven is hij gaar. Laat de cake dan een paar minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.      

5.Steek met een uitsteekring (die iets groter is dan de opening van het ijshoorntje) 5 cilinders uit de cakes. 1 cake houdt je intact. 

6.Plak met behulp van gesmolten smeltchocolade twee cilinders op elkaar, doe dit twee keer, dit worden de grote torens voor de zijkant. Het derde torentje blijft klein. 

7.Rol het fondant uit en bekleed de 3 torentjes met fondant en plak het vast met royal icing (eiwitglazuur). Doe hetzelfde met de intacte cake; deze bekleed je in een andere kleur dan de torentjes.

8.Dip 3 ijshoorntjes in de smeltchocolade en vervolgens in het musketzaad. Op de bovenkant van het hoorntje plak je m.b.v. smeltchocolade een suikerhartje, herhaal dit voor alle drie de torentjes en plak de hoorntjes met smeltchocolade vast op de torens.

9.Steek met een iets grotere uitsteekring aan beide zijkanten van de intacte cake een halve cilinder uit, bestrijk dan de inhammen met glazuur en plak de twee torens in de inhammen.

10.Rol het gekleurde fondant uit en maak hier raampjes, een poort en rijtjes “bakstenen” van. Plak deze met behulp van het eiwit-glazuur op het kasteel en versier de cake met suikerparels. Met het eiwit-glazuur kun je de torens versieren door er rozenstruiken op te tekenen. 

11.Tot slot plak je m.b.v. glazuur een rijtjes mini-marshmallows op de bovenkant van het kasteel en prikken we er nog een prins en prinses bovenin; deze maken de kasteel-cake compleet! Het sjabloon voor de prins en prinses kun je hier downloaden. 

 

*Royal icing (eiwitglazuur):

Wat heb je nodig 

- eiwit van 2 eieren
- 300 gr poedersuiker
- Voedingskleurstof, verschillende kleuren

 

Stappen

1.Voeg het eiwit en de poedersuiker samen en mix tot je de juiste dikte hebt.

2.Laat een druppel royal icing in de kom vallen en kijk wanneer deze onzichtbaar wordt. Voor de koekjes wil je dat de icing mooi uitloopt, maar ook weer niet te dun is en van het koekje glijdt.

3.Voeg er wat voedings-kleurstof aan toe en je gekleurde icing is klaar.

Wil je het dikker: nog even blijven mixen.
Wil je het dunner: voeg een beetje water toe.