Kroonluchter

Heeft jouw droomkasteel ook nog wat aankleding nodig? Jill laat zien hoe je een kroonluchter maakt voor in jouw droomkasteel.

Wat heb je nodig

- metalen ring 35 cm (hobbywinkel)
- crêpepapier 
- papieren rietjes (geverfd)
- 5 ledlampjes
- bolletjeslint
- satijnen lint
- smal koord (om te rijgen)
- touw (om de bloemen mee vast te knopen)
- pen en papier
- metaaldraad 
- glanslijm
- glitter 

 

Stappen

1.Teken op dik papier bloemetjes en kristallen (op de voor- en achterkant) en knip ze uit. Perforeer dan kleine gaatjes op de punten waar je ze straks gaat aanrijgen.

2.Knip de rietjes in vieren, je kunt de rietjes van te voren schilderen in bijpassende kleuren.

3.Knip 5 koordjes af van ongeveer 1m lang en rijg de rietjes met bloemetjes om en om aan het koord. (gebruik hiervoor evt. een naald)

4.Knip van het bolletjeslint 5 gelijke stukken af van 40 cm lang en knoop hier met touwtjes de kristallen aan vast.

5.Knip stroken van het opgerolde crêpepapier en knip bloemblaadjes-vormen aan de bovenkant, rol de strook uit en vouw de stroken aan de onderkant in muizentrapjes be elkaar. Dit doe je een aantal keer en ondertussen draai je de bloem rond zodat er rondom iedere keer een laagje blaadjes omheen komt. Knip de strook dan af en niet ze aan de onderkant vast. Knoop aan de onderkant een touwtje vast.

6.Doe hetzelfde met een bredere strook crêpepapier maar rimpel de bloem dan rondom het led lampje heen zodat deze in het midden komt te zitten en plak er een plakbandje omheen, herhaal dit voor alle 5 de lampjes en versier de randjes met glanslijm en glitter.

7.Omwind de metalen ring met crêpepapier en plak het aan het begin en eind vast met een plakbandje. 

8.Knoop de geregen koordjes rondom vast op 5 gelijke punten en knoop de koordjes aan de bovenkant samen tot een lus, knoop er twee bloemen aan en strik er een lint omheen.

9.Bevestig met ijzerdraad de 5 bloemen met led lampjes gelijk verdeeld aan de ring en knoop ook de overige bloemen ertussen m.b.v de touwtjes.

10.Knoop dan het bolletjeslint vast aan de ring op gelijk verdeelde punten en knoop ze onder de ring in het midden samen met een touwtje en hang er een mooie grotere bloem onder. Tot slot knoop je er met lint een mooie strik omheen en klaar is je kasteel-kroonluchter!