Onderwaterwereld-Taart

Een echte onderwaterwereld-taart: je kunt zelfs door het water naar de zeebodem kijken. Jill laat zien hoe je deze spectaculaire taart maakt.

Wat heb je nodig:
Laag 1 (de bodem):
- 250 gr biscuitjes
- 75 gr roomboter

Laag 2 (middelste laag):
- 250 ml vanillekwark
- 250 ml slagroom
- 90 gr suiker
- 125 ml melk
- 4 gelatineblaadjes
- Blauwe voedingskleurstof

Laag 3 (bovenlaag):
- 14 blaadjes gelatine
- 1 liter water
- 150 ml citroen limonadesiroop
- Blauwe voedingskleurstof 
- Smeltchocolade in verschillende kleuren
- Vormpjes van vissen, koraal en schelpen
- Springvorm van 17cm (maar mag evt ook wat groter zijn)
 
Stappen

1. Vermaal de biscuitjes met een staafmixer tot fijne kruimels. Leg een paar handjes kruimels apart. Smelt de roomboter op een zacht vuur en roer deze door de koekkruimels heen. 
2. Doe het kruimel-botermengsel in een ingevette springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel, zet de bodem voor 15 minuten in de koelkast. 
3. Leg 4 blaadjes gelatine in een kom met koud water en laat ze 10 minuten weken. Verwarm in een pannetje de melk en voeg de suiker toe, laat de suiker smelten in de melk, maar laat de melk niet té heet worden; het mengsel mag absoluut niet koken.
4. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg de blaadjes 1 voor 1 aan het melk-suikermengsel toe, terwijl je blijft roeren. Als alle gelatineblaadjes zijn opgelost laat je het mengsel afkoelen tot het lauwwarm is en roer je het in een dun straaltje door de kwark heen. 
5. Spatel dan de geklopte slagroom door het kwarkmengsel en voeg een paar druppeltjes blauwe voedingskleurstof toe en roer deze erdoor. Giet het kwarkmengsel over de koekjesbodem in de springvorm en laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 
6. Ondertussen maak je de chocolade onderwater-figuurtjes. Doe voor de helft gekleurde smelt chocolade en voor de helft stukjes witte chocolade in een kom en smelt deze au bain marie. Roer het goed door en vul de vormpjes ermee. Zodra de figuurtjes zijn uitgehard, haal je ze voorzichtig uit de vormpjes. (Je kunt het uitharden versnellen door ze even in de koelkast te zetten).
7. Als de kwarklaag is opgesteven, versier je de kwarklaag. De figuurtjes kun je er een beetje inprikken, zodat ze blijven staan. Je kunt het zo gek maken als je wilt, dus leef je uit en maak er een mooi onderwaterlandschap van! 
8. Week 14 blaadjes gelatine op dezelfde manier als eerder. Verwarm in een pan 1 liter water. Voeg de kleurloze limonadesiroop toe en dan de gelatineblaadjes. Blijf ondertussen goed roeren, tot de gelatine is opgelost en doe een paar druppels blauwe voedingskleurstof bij het mengsel. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
9. Giet het afgekoelde gelatine-mengsel over de kwarktaart met chocolade-figuurtjes erin en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
10. Als de taart is opgesteven, haal je voorzichtig een klein prikkertje langs de rand om de taart los te krijgen van de vorm. Maak de springvorm los en schuif de taart voorzichtig op een mooie schaal. Je ziet nu de vissen zwemmen in je taart! Om hem af te maken maak je er een mooi “strandje” omheen: strooi de koekkruimels rondom de taart en leg er parels en schelpen-figuurtjes in.