Dirk (van Super Surprise) en Jill maken drijfkaarsjes

Ga je een dagje naar het strand? Neem dan een beetje zand en wat schelpen mee naar huis. Daar kun je namelijk heel makkelijk mallen mee maken om zelf kaarsjes te maken. Jill en Dirk (van Super Surprise) laten zien hoe je dat doet!

Wat heb je nodig:

- Kaarsvet van (oude) kaarsen in stukjes gesneden
- Lontjes
- Schelpen
- Bak met zand
- Mooie schaal met water
- Tangetje of pincet
- (Optioneel) (biologisch afbreekbaar) glitterpoeder


Stappen

1. Vul een bak met (zandbak)zand dat een klein beetje vochtig is. Pak een mooie schelp en druk deze met de bovenkant in het zand. Haal de schelp er daarna voorzichtig weer uit en je zandvormpje is klaar.
2. Steek het lontje met de bovenkant voorzichtig in het midden van de zandvorm. Het aluminium deeltje moet aan de onderkant van het kaarsje komen, houdt hier rekening mee.
3. Snijd (oude) kaarsen in stukjes en smelt de stukjes au bain-marie; hang een pannetje in een groter pannetje, waar een bodempje water in staat en breng dit aan de kook. Wacht totdat het kaarsvet gesmolten is, roer af en toe het kaarsvet even door.
4. Giet het gesmolten kaarsvet in het zandvormpje. Als het lontje scheef gaat staan, kun je deze met een pincet weer rechtop zetten. 
5. Laat het kaarsje nu hard worden. Zodra het kaarsje hard is, haal je het voorzichtig uit het zand en veeg je het achtergebleven zand van het kaarsje af met een kwastje. Daarna spoel je de kaarsjes onder lauw water even af. 
6. Herhaal dit proces een aantal keer, zodat je een leuke mix van vrolijke schelpen-kaarsjes hebt gemaakt. Versier dan de kaarsjes met behulp van een kwastje met glitterpoeder en je schelpen-kaarsjes zijn klaar.
7. Vul een mooie schaal met water en leg de kaarsjes er voorzichtig in, als het goed is blijven ze drijven!