Chocolade Tartelettes

Bij een verwendagje hoort natuurlijk taart... of toch chocolade? Of allebei: chocoladetaartjes! Jill maakt chocolade tartelettes.

Wat heb je nodig: 
Voor het deeg:
- 200 gr bloem
- 30 gr amandelmeel
- 80 gr poedersuiker
- 1 mespunt zout
- 120 gr roomboter
- 1 klein ei

Voor de vulling:
- 150 ml slagroom
- 180 gr melkchocola in stukjes gebroken

Voor decoratie:
- Roze smeltchocolade
- Witte chocolade 
- Suikerparels

Stappen

1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het tot een mooi, samenhangend deeg. Rol het deeg in vershoudfolie en leg het voor een uur in de koelkast. Ondertussen vet je de bakvormpjes in met boter.

2. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot het ongeveer 2 mm dik is. Snijdt rondom de bakvormpjes een cirkel uit het deeg en bekleed hiermee de ingevette vormpjes, de overhangende randjes snijd je weg met een scherp mesje. Prik dan met een vork gaatjes in de bodempjes.

3. Plaats de beklede vormpjes op een bakplaat en bak de tartelettes in ongeveer 15 minuten gaar, in een voorverwarmde oven op 170 graden. 

4. Als de tartelettes mooi goudgeel van kleur zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen, haal ze daarna voorzichtig uit de vormpjes. 

5. Breng de slagroom aan de kook en schenk het bij de gebrokkelde chocolade. Laat de chocolade even smelten en roer het daarna door tot alle stukjes gesmolten zijn en het een mooie, gladde massa is geworden. Dit chocolademengsel wordt ook wel ganache genoemd.

6. Schenk de ganache in de bodempjes en ga direct door met decoreren (hiervoor moet de ganache namelijk nog vloeibaar zijn).

7. Laat de roze smelt-chocolade au bain marie smelten en maak met behulp van een spuitzakje (diepvrieszakje) stippen op de chocolade-vulling van de tartelettes.   

8. Stop het topje van een prikkertje in het chocolade-oppervlak en ga met een draaiende beweging van buiten naar binnen door het midden van de stippen heen. Nu zul je zien dat hierdoor een prachtig hartjes-patroon ontstaat! Versier de randjes met suikerparels en laat de tartelettes een uur opstijven in de koelkast.

9. De chocolade rozenblaadjes maak je door voor de helft witte chocolade en de helft roze smeltchocolade te smelten, doe dit au bain marie. Roer dit mengsel goed door en knip ondertussen van bakpapier stroken van ongeveer 10cm breed. Met een theelepel maak je grote stippen van het chocolademengsel op het bakpapier. Leg het bakpapier met de stippen dan op een deegroller zodat de blaadjes gekruld uitharden en klaar zijn je rozenblaadjes!