Rens en Jill maken Chocoladebroodjes

Worstenbroodjes met een vulling van chocolade in plaats van vlees. Super leuk om te maken en natuurlijk vooral lekker zoet.

Wat heb je nodig (voor 8 broodjes)

- 250gr bloem
- 150ml water
- 5 gr zout
- 20 gr suiker
- 25 gr roomboter
- 1 zakje gist
- 1 zakje vanillesuiker
- Pure chocolade in reepjes
- Losgeklopt ei

Voor decoratie: 

- Eetpapier 
- Perforator
- Poedersuiker
- Voedingskleurstof 

Stappen

1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het deeg tot een mooi geheel in minstens 5 minuten. 

2. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg minimaal een uur rijzen op een warme plek.

3. Als het deeg goed gerezen is verdeel je het deeg in 8 gelijke stukjes, van deze stukjes rol je balletjes. 

4. Rol met een deegroller de balletjes een beetje uit tot ze plat en wat langwerpig zijn (ongeveer 15cm lang).

5. Leg een reepje chocolade in het midden van het deeg en vouw het deeg eromheen dicht, vouw alle omgeslagen randen naar beneden en druk de randjes goed dicht. Leg de broodjes met de randjes naar beneden gevouwen op een met bakpapier beklede bakplaat. 

6. Bestrijk de broodjes met een dun laagje losgeklopt ei.

7. Zet de bakplaat met de broodjes in het midden van een voorverwarmde oven op 230 graden, en bak de broodjes ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.