Stapel-op-jou-koek

Deze koek bestaat uit opgestapelde hartenkoeken: een stapel-op-jou-koek! Superleuk om op Valentijnsdag cadeau te geven aan je crush, bff, moeder of iemand anders die je lief vindt.

Wat heb je nodig: 
Voor het koekjesdeeg:
- 250 gr roomboter 
- 250 gr suiker
- 500 gr bloem
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eieren
- 2 mespunten zout
- 2 eetlepels water
Overig:
- Meel om je werkblad mee te bestuiven
- Gouden suikerparels om te decoreren
- Suikerhartjes
- Voedingskleurstof
- Botercrème (zie recept onderaan)
- Royal icing (zie recept onderaan)

Stappen
1. Meng de ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een beslagkom en kneed er een mooi deeg van. Doe er een paar druppeltjes roze voedingskleurstof bij en kneed het deeg verder, zodat de voedingskleurstof zich mengt en het deeg een mooie egale kleur heeft gekregen. (Je kunt plastic handschoentjes gebruiken om te voorkomen dat de kleurstof je handen roze kleurt).
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
3. Rol het deeg uit, tot het ongeveer een halve centimeter dik is. Snijd dan met behulp van het gebroken-hart sjabloon de hart-helften uit. Je kan natuurlijk ook zelf een sjabloon tekenen, deze uitknippen en als vorm gebruiken. Snijdt in totaal 3 gebroken harten uit.
4. Leg de koeken op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in de oven; bak de koeken in ongeveer 10-15 minuten af tot ze aan de randjes goudgeel zijn en laat ze dan even afkoelen. 
5. Smeer of spuit met een spuitzak op de onderste en de middelste koek een laagje gekleurde botercrème, het geeft een leuk effect als je om en om met verschillende kleuren kleine toefjes maakt. Stapel de koeken dan op elkaar. (als verrassingseffect kun je suikerhartjes tussen de lagen in strooien) 
6. Leg tot slot de bovenste koek erop en versier deze met royal icing, botercrème en suikerparels. Als je dit gedaan hebt is je stapel-op-jou hartjeskoek klaar. Wiens hart ga jij stelen met deze prachtige koek..?

*Royal icing:

Wat heb je nodig: 
- 150 ml gepasteuriseerd eiwit (verkrijgbaar in de supermarkt)
- 300 gr poedersuiker
- Voedingskleurstof, verschillende kleuren

Stappen
1. Doe het gepasteuriseerd eiwit in een kom en klop met een garde beetje voor beetje de poedersuiker erdoor. Als je voelt dat de icing te dun blijft, kun je er nog een beetje poedersuiker aan toe voegen of als hij te dik is, giet je er nog een beetje eiwit bij. Door gepasteuriseerd eiwit te gebruiken weet je zeker dat er geen (ziekmakende) micro-organismen in het eiwit zitten en blijft je icing langer houdbaar, dan wanneer je eiwit van rauwe eieren gebruikt.
2. Verdeel de icing over verschillende bakjes en meng er met een prikkertje een klein druppeltje voedingskleurstof doorheen. Voor deze koek hebben we voedingskleurstof gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook natuurlijke kleurstof gebruiken (denk bijv. aan bietensap).
3. Pak een diepvrieszakje en span deze om een glas heen, vul het zakje met icing en knip een klein stukje van het uiteinde af, nu heb je een handig spuitzakje gemaakt, waarmee je de koek mooi kunt versieren.  

* Botercrème:

Wat heb je nodig: 
- 350 gr ongezouten boter  
- 700 gr poedersuiker
- voedingskleurstof 

Stappen    
1. Mix de poedersuiker met de boter in een kom, tot er een romige massa ontstaat.
2. Meng er met een prikkertje een klein druppeltje voedingskleurstof doorheen en mix tot de botercrème een mooie egale kleur heeft.
3. Als de botercrème iets te dik is, kun je er een scheutje melk doorheen mengen, dan wordt je crème wat dunner en is hij makkelijker spuitbaar.