Eva en Jill maken een hartjesmobiel

Eva en Jill maken een hartjesmobiel voor haar nicht Naomi die op een ziekenhuisboot in Zuid-Afrika woont. De hartjes zijn heel bijzonder: ze zijn namelijk gemaakt van gesmolten waskrijtjes.

Wat heb je nodig:
- Lamineerhoesjes
- Waskrijt
- Karton
- Sierlint om kartonnen basis mee te omwinden
- Sierlint om mobiel mee op te hangen
- Dun koord
- Glitter
- Lijm
- Kraaltjes
- Bakpapier
- Strijkbout + strijkplank

Stappen

1. Knip van stevig karton een mooi hart van een paar centimeter breed, in plaats van een hart kan je ook een andere vorm knippen. 
2. Omwikkel het met sierlint, deze plak je aan het begin en het eind vast met lijm. 
3. Kies nu een paar waskrijtjes uit in mooie kleuren en slijp hiervan kleine bergjes slijpsel. Door verschillende kleuren te mengen krijg je een vrolijk mengsel van kleuren te zien.
4. Vul nu de lamineerhoesjes met slijpsel. Zorg ervoor dat er weinig open ruimtes tussen het slijpsel in zitten en vouw het hoesje dicht. Pak dan je bakpapier, leg dat op het gesloten hoesje en begin met strijken. (strijkijzer stand 2) Vraag een ouder om je hierbij te helpen.
5. Als het slijpsel is gesmolten, laat je de hoesjes even afkoelen (dit kan onder een boek, mochten de hoesjes wat bobbelig zijn geworden). Als ze afgekoeld zijn, knip je er grote en kleine hartjes uit.
6. Versier nu de randjes van de hartjes met glitter; smeer met een kwastje de randjes in met lijm en dip ze vervolgens in glitter. 
7. Als de hartjes droog zijn, kun je er leuke persoonlijke woorden opschrijven met watervaste stift.
8. Maak dan met een perforator aan de bovenkant van de hartjes een gaatje en haal er een koordje doorheen. Rijg 1 kraaltje aan het koord-einde en leg er dan een knoopje in, zodat het hartje aan het koord blijft hangen. Dit koord kun je verder versieren met kraaltjes. Zorg dat de koordjes verschillende lengtes hebben, dit zorgt voor een leuk effect.
9. Knip van mooi lint 2 gelijke lengtes af en knoop die gekruist aan het hart, dit wordt de bovenkant waaraan de mobiel vast komt te hangen. In het midden waar de linten elkaar kruisen, knoop je een langer lint vast, zodat je de mobiel hieraan kunt ophangen aan het plafond of waar je maar wilt. 
10. Knoop alle koordjes met kraaltjes en hartjes aan de onderkant van het hart rondom vast, zorg dat je de koordjes gelijk over het hart verdeeld, zodat de mobiel in balans hangt. Nu is je mobiel klaar en heb je de liefde in de lucht hangen!